menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Redovni sudovi - Estonija

Izvorna jezična inačica ove stranice estonski nedavno je izmijenjena. Naši prevoditelji trenutačno pripremaju jezičnu inačicu koju vidite.

 

Službeni prijevod nije dostupan u jezičnoj verziji koju tražite.
Ovdje možete pristupiti strojnom prijevodu ovog sadržaja. Imajte na umu da je svrha tog prijevoda samo pružiti kontekst. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Ovaj odjeljak sadržava informacije o organizaciji redovnih sudova u Estoniji.


Redovni sudovi – uvod

Provincijski sudovi su redovni prvostupanjski sudovi i sude u svim građanskim, kaznenim i prekršajnim predmetima te provode druge postupke koji su prema zakonu pod njihovom nadležnosti. Pravni postupci u provincijskim sudovima regulirani su sljedećim zakonima: Zakonikom o građanskom postupku u građanskim predmetima, Zakonikom o kaznenom postupku u kaznenim predmetima i Zakonikom o prekršajnom postupku u prekršajnim predmetima.

Provincijski sudovi imaju i zemljišnoknjižne i registarske odjele, koji imaju administrativne funkcije. Zemljišne knjige i registar bračne imovine vode se u odjelu za zemljišne knjige. U registarskom odjelu vode se trgovački registar, registar neprofitnih udruga i zaklada, registar trgovačkih zaloga i registar brodova. Provincijski sud u Pärnuu ima i odjel za platne naloge. Odjel za platne naloge rješava zahtjeve koje se odnose na ubrzani postupak platnih naloga.

Presude i odluke provincijskih sudova preispituju okružni sudovi, kao drugostupanjski sudovi, na temelju žalbi na presude i odluke provincijskih sudova. Postupci u upravnim sudovima regulirani su istim Zakonima kao postupci u prvostupanjskim sudovima.

Prvostupanjski sudovi

U Estoniji postoje četiri provincijska suda. Provincijski sudovi podijeljeni su na sudnice.

Provincijski sudovi:

Provincijski sud u Harjuu (Harju Maakohus):

 1. Sudnica u ulici Liivalaia
 2. Sudnica u ulici Kentmanni
 3. Sudnica u ulici Tartu

Provincijski sud u Viruu (Viru Maakohus):

 1. Sudnica u Jõhviju
 2. Sudnica u Narvi
 3. Sudnica u Rakvereu

Provincijski sud u Pärnuu (Pärnu Maakohus):

 1. Sudnica u Pärnuu
 2. Sudnica u Haapsaluu
 3. Sudnica u Kuressaareu
 4. Sudnica u Rapli
 5. Sudnica u Paideu

Provincijski sud u Tartuu (Tartu Maakohus):

 1. Sudnica u Tartuu
 2. Sudnica u Jõgevi
 3. Sudnica u Viljandiju
 4. Sudnica u Valgi
 5. Sudnica u Võruu

Drugostupanjski sudovi

U Estoniji postoje dva okružna suda:

Okružni sudovi:

 • Okružni sud u Tallinnu (Tallinna Ringakonnakohus)
 • Okružni sud u Tartuu (Tartu Ringakonnakohus)

Baze pravnih podataka

Podatke za kontakt sa sudovima možete naći na Poveznica se otvara u novom prozoruweb-mjestima sudova. Pristup podacima za kontakt je besplatan.


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 03/08/2017