Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Gewone rechtbanken - Polen

Op deze pagina vindt u informatie over de organisatie van de gewone rechtbanken in Polen.


Gewone rechtbanken

Het systeem van gewone rechtbanken omvat de hoven van beroep (sądy apelacyjne), de regionale rechtbanken (sądy okręgowe) en de districtsrechtbanken (sądy rejonowe). Deze rechtbanken beslissen onder andere in zaken op het gebied van strafrecht, civiel recht, familie- en jeugdrecht, handelsrecht, arbeidsrecht en wetgeving inzake sociale zekerheid, behalve voor zaken waarvoor de bevoegdheid bij andere gespecialiseerde rechtbanken, zoals militaire rechtbanken, berust.

Gewone rechtbanken houden ook kadasters en hypotheekregisters bij, alsmede het register van roerende goederen, het nationale gerechtsregister en het nationale strafregister.

Civiele rechtbanken

Er is een afdeling civiele zaken (wydział cywilny) in elk hof van beroep, elke regionale rechtbank en elke discrictsrechtbank.

Strafrechtbanken

Er is een afdeling strafzaken (wydział karny) in elk hof van beroep, elke regionale rechtbank en elke discrictsrechtbank.

Juridische gegevensbanken

De website van de De link wordt in een nieuw venster geopend.Poolse overheid bevat een lijst met gepubliceerde wetten, die teruggaat tot 1918.

De gegevensbank is gratis toegankelijk.


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.

Laatste update: 10/12/2012