Fermer

LA VERSION BÊTA DU PORTAIL EST DISPONIBLE!

Consultez la version bêta du portail européen e-Justice et faites-nous part de votre expérience!

 
 

Chemin de navigation

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Instanţe de drept comun - Scoţia

Ce pays fait l'objet d'un processus de transition en vue de son retrait de l’UE.

Cette page a été traduite automatiquement: sa qualité ne peut pas être garantie.

La qualité de cette traduction a été évaluée comme: moyenne

Estimez-vous que cette traduction est utile?

Această pagină vă oferă o introducere la instanțele de drept comun în jurisdicția Scoției, care este competentă în ceea ce privește Regatul Unit.


Instanțele de drept comun — introducere

Court of Session, High Court of Justienciary, Sheriff Courts and Justice of the Peace Courts (Curtea Supremă de Justiție, Sheriff Courts Linkul se deschide într-o fereastră nouăand Justice of the Peace Courts) sunt administrate de Scottish Courts and Tribunals Service (SCTs), care este o persoană juridică independentă, prezidată de Lord Președinte, cel mai important judecător din Scoția.

Instanțele supreme din Scoția

În Scoția, acestea sunt formate din Court of Session și High Court of Justice.

Court of Session

Curtea de Sesiune este instanța supremă civilă din Scoția și este situată la sediul Parlamentului din Edinburgh. Aceasta se întrunește în cadrul unei capacități de apel și, de asemenea, în calitate de instanță civilă care se ocupă de litigii, inclusiv de cauze referitoare la recuperarea creanțelor, a daunelor, a acțiunilor familiale și a comerțului.

High Court of Justiciary

High Court of Justice judecă recursurile penale care decurg din materii solemne și penale grave. Testele sunt organizate în fața unui judecător și a unui juriu.

Atunci când judecă cauze privind căile de atac, instanța se reunește la Edinburgh. În ceea ce privește alte întreprinderi, instanța dispune de baze permanente în Edinburgh, Glasgow și Aberdeen, dar se desfășoară, de asemenea, procese în orașe de pe întreg teritoriul Scoției.

Sheriff Courts

În scopuri juridice, Scoția este divizată în șase regiuni numite „eriffinate”. Fiecare Sheriffdom are un Sheriff principal care, pe lângă căile de atac în materie civilă pe durata exercitării unei căi de atac, este responsabil de eliminarea eficientă a tuturor întreprinderilor din Sheriff Courts.

În cadrul acestor prezervative, există un total de 39 de instanțe Sheriff Courts, care variază în ceea ce privește dimensiunea și concepția, dar toate deservesc același scop.

Cauzele sunt judecate de un judecător numit Sheriff. Activitatea Sheriff Court („Sheriff Courts”) poate fi împărțită în trei categorii principale de activități civile, penale și de comisariate și este gestionată de grefieri sheriff și de personalul acestora.

Grupurile Sheriffs au autoritatea de a executa o parte din funcțiile de „Sheriff” atât în cadrul unei proceduri penale, cât și al unei proceduri civile.

În plus, există o nouă instanță Personal de Prejudiciu total din Scoția, care își are sediul la Edinburgh.

„Sheriff Court of Appeal” („Sheriff Court”) se pronunță, în cadrul Sheriff Court, pentru căile de atac civile pronunțate în „Sheriff Court” („Sheriff Court”) în cadrul Sheriff Court („Sheriff Court”).

„Sheriff Court” Curtea soluționează căile de atac în legătură cu o activitate penală sumară împotriva deciziilor adoptate de Sherifuri și de judecătorii de pace.De asemenea, aceasta audiază toate căile de atac împotriva deciziilor referitoare la recapitalizarea internă a Sheriff și Justiție a instanțelor pentru pace.

Cauze civile

Cea mai mare parte a societății civile implică litigii între persoane sau organizații. Sheriff Instanțele se ocupă de trei tipuri diferite de cauze:

  • Acțiuni ordinare, care se referă în principal la cazuri de divorț, la copii, la litigii legate de bunuri și la acțiuni în despăgubire care depășesc 5,000 GBP.Cu excepția acțiunilor legate de familie (cu excepția cazului în care singurul ordin solicitat este alimentar), acțiunile de 100,000 GBP pot fi ridicate numai în „Sheriff Court”.
  • Rezumatul cauzelor, care utilizează o procedură simplificată care se referă în special la litigii care implică plata chiriilor restante pentru locuințele sociale și daune care rezultă în urma vătămărilor corporale cu o valoare monetară de 5 000 GBP sau mai puțin.
  • Procedură simplă, care tratează cererile care au o valoare monetară de 5 000 GBP sau mai puțin care solicită plata, livrarea sau recuperarea posesiei de bunuri mobile sau un ordin pentru o persoană de a face ceva specific.

În plus, Sheriff Court tratează multe alte aplicații și proceduri civile, inclusiv:

  • Adoptarea copiilor
  • Lichidarea întreprinderilor
  • Investigațiile accidentelor mortale
  • Falimentele

Cauze penale

Cauzele de judecată pot fi judecate fie în cadrul unei proceduri solemne, fie în cadrul unei proceduri sumare. Procurorul general este cel care trebuie să decidă care este procedura care trebuie urmată pentru un anumit caz.

În cazurile grave în care taxa poate atrage o pedeapsă mai mare de 12 luni de închisoare sau o amendă nelimitată, se utilizează o procedură solemnă. Probele sunt audiate înainte de a se vedea „Sheriff” cu un juriu.

Se utilizează procedura de sinteză pentru cazurile mai puțin grave în care Sheriff judecă o cauză fără juriu. Deși competența de condamnare a „Sheriff” este limitată la o pedeapsă privativă de libertate de 12 luni, există situații în care acest lucru poate fi majorat.

Activitate desfășurată de comisariate

Activitatea desfășurată de comisariane se referă în principal la înstrăinarea unei persoane decedate. Competența acordată de instanță pentru a permite unui executor testamentar să colecteze și să distribuie patrimoniul succesoral se numește „confirmare”. Acest lucru este acordat numai după depunerea în instanță a unui inventar al patrimoniului defunctului.

În cazul în care patrimoniul succesoral are o valoare brută de cel mult 36,000 GBP, acesta este clasificat drept „bunuri imobiliare mici”, iar persoana care solicită confirmarea va fi asistată în completarea formularului corespunzător de către personalul biroului central al cabinetului. În cazul în care valoarea succesiunii este mai mare de 36,000 GBP, persoanele care doresc să obțină confirmarea sunt sfătuite să consulte un avocat consultant.

Curtea de Justiție

Curtea de pace este o instanță competentă în fața căreia un judecător de pace care nu este calificat din punct de vedere juridic se întrunește cu un grefier. Grefierul oferă consiliere justiției în chestiuni de drept și de procedură. Curtea abordează în principal cauzele penale mai puțin grave. Pedeapsa maximă pe care o instanță de pace o poate impune este de 60 de zile de închisoare sau o amendă mai mică sau egală cu 2,500 de lire sterline.

Dl eriff este responsabil pentru toate activitățile administrative din Sheriff Court și Justice of the Peace Court, inclusiv:

  • Recuperarea amenzilor și a ordinelor de compensare
  • Eliberarea de copii ale ordinelor judecătorești, cum ar fi cele legate de cauțiunea, ordinele de recuperare ale unei comunități sau ordinele de restricție privind libertatea.
  • Citare și gestionare a juraților.

Informații mai detaliate despre instanțele din Scoția pot fi găsite pe site-ul web al Linkul se deschide într-o fereastră nouă Serviciului instanțe judecătorești din Scoția.

Linkuri conexe

Linkul se deschide într-o fereastră nouăServiciul instanțe judecătorești din Scoția


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 28/10/2019