Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Postupovni rokovi

Ako ste uključeni u građanski spor i mislite da ćete možda morati pokrenuti postupak, morate imati na umu kako za to postoji određeni rok.


Svi moderni pravni sustavi, uključujući sustave 27 država članica, predviđaju vremenska ograničenja za građanske tužbe. Zakoni o vremenskim ograničenjima ili rokovima zastare uvelike se razlikuju prema dužini rokova, prema tome kad počinje rok i ovisno o tome koji akt ili događaj suspendira ili prekida rok. Zakon kojim je uređen tužbeni postupak primjenjuje se i na rokove primjenjive na tužbe.

Za detaljne informacije koje se odnose na određenu zemlju odaberite odgovarajuću zastavu.


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 01/02/2020