Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Objava uradnih obvestil - Danska

Izvirna jezikovna različica te strani danščina je bila pred kratkim spremenjena. To jezikovno različico trenutno prevajajo naši prevajalci.


Na katerih spletiščih se objavijo uradna obvestila?

Uradna obvestila se vključijo v uradni list (Statstidende) in objavijo na Povezava se odpre v novem oknuhttps://statstidende.dk/.

Do 14. oktobra 2005 se je uradni list objavljal tudi v tiskani obliki.

Katere vrste obvestil se objavijo?

V uradnem listu (Statstidende) se objavljajo posebna obvezna obvestila s pravnimi učinki za državljane, podjetja in organe ter nekatera neobvezna obvestila.
Med drugimi se objavljajo obvestila v zvezi z zapuščinami umrlih oseb (npr. obvestila upnikom), premoženjem v stečaju (npr. sklepi o stečaju) in reorganizacijo podjetij ter pozivi in podobna vabila sodišč, prodaje po sodni odredbi, volitve in referendumi.

Obvestila katerih organizacij se objavijo?

Objavijo se obvestila sodišč, odvetnikov, javnih inštitucij in zasebnih podjetij.

Ali je dostop do uradnih obvestil brezplačen?

Dostop do enkratnega in do stalnega iskanja je brezplačen (glej spodaj).

Katere vrste iskanja so možne?

Možne so tri vrste iskanja:

  • iskanje po številki obvestila;
  • preprosto iskanje: prosto besedilo (npr. vrsta obvestila ali ime osebe, na katero se nanaša) v kombinaciji z datumom/obdobjem obvestila;
  • napredno iskanje: omejitev kategorije obvestila (npr. „zapuščine umrlih oseb“ ali „prodaja po odredbi sodišča“ in zadevna podkategorija) ter iskanje po raznih kriterijih, odvisno od izbrane kategorije (npr. identifikacijska številka podjetja/osebe in/ali naslov osebe, na katero se nanaša obvestilo, ali osebe, ki je obvestilo vnesla).

Po obvestilih, ki vsebujejo podatke, ki bi se v drugačnih okoliščinah šteli za zaupne, po enem letu ni več mogoče iskati z uporabo kriterija imena ali druge oblike osebne identifikacije.
Vsa obvestila se s spletišča statstidende.dk izbrišejo po petih letih.

Od katerega datuma so na voljo elektronska uradna obvestila?

Uradni list (Statstidende) se v elektronski obliki objavlja od leta 2000. Od 15. oktobra 2005 se uradni list (Statstidende) objavlja le v elektronski obliki.

Ali se lahko iskanje shrani in elektronska sporočila pošljejo, ko so kriteriji iskanja izpolnjeni?

Omogoči se lahko stalno iskanje. Ta storitev je brezplačna, je pa zanjo potrebna prijava uporabnika. Na splošno se lahko omogoči 25 stalnih iskanj.
Obvestila, ki ustrezajo zadetkom stalnega iskanja, se pošljejo po e-pošti v formatu .html še isti dan.
Naročiti se je mogoče tudi na dnevno izdajo uradnega lista (Statstidende) v formatu .pdf. Na dan objave uradnega lista (Statstidende) prejmete po e-pošti izvod uradnega lista s tistega dne v formatu .pdf.

Ali so uradna obvestila prosto dostopna kot odprti podatki? Če so, kje je mogoče najti odložišče in/ali tehnične informacije?

Odprti podatki so dostopni vsem prek iskanja REST na naslovu Povezava se odpre v novem oknuhttps://statstidende.dk. Trenutno potekajo dela za tehnično nadgraditev uradnega lista (Statstidende). V zvezi s tem se preučuje, ali naj bo ta možnost še naprej na voljo.


Strani v jezikih držav članic pripravljajo posamezni nacionalni organi, njihov prevod pa zagotavlja prevajalska služba Evropske komisije. Prevodi zato morda še ne vsebujejo kasnejših sprememb izvirnika, ki so jih vnesli nacionalni organi. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za informacije ali podatke, ki jih vsebuje oziroma na katere se sklicuje ta dokument. Za pravila o avtorskih pravicah države članice, ki je odgovorna za to stran, glejte pravno obvestilo.

Zadnja posodobitev: 30/10/2018