Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Görögország


A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A link új ablakot nyit megNemzeti Nyomda (Ethnikó Typografeía): a közleményeket a Kormányzati Közlönyben (Efimerída tis Kyvérnisis) teszik közzé.
Azok a szervek, amelyek a Nemzeti Nyomdában dokumentumokat nyomtattatnak a felmerült költségekre díjat fizetnek vagy biztosítják a felhasznált fogyóeszközöket. A költségeket a nyomda tisztviselőiből álló és e célból felállított állandó háromtagú bizottság határozza meg; a tagokat a nyomda főtitkára jelöli ki.

A link új ablakot nyit megÁtláthatóság” (Diávgeia)

A link új ablakot nyit megLegfelsőbb bíróság (Áreios Págos)

A link új ablakot nyit megÁllamtanács (Symvoúlio tis Epikrateías)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Nemzeti Nyomda: 3469/2006. sz. törvény 7. cikke.

Átláthatóság: 3861/2010. sz. törvény 2. cikke.

Legfelsőbb bíróság: 2007 után hozott polgári és büntető bírósági ítéletek.

Államtanács: közigazgatási bírósági ítéletek.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Nemzeti Nyomda: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé állami szerv vagy a tágabb állami szektorban működő szerv kérésére.

Átláthatóság: A 3861/2010. sz. törvény 2. cikkében hivatkozott közleményeket a közleményt kibocsátó szerv az interneten haladéktalanul közzéteszi.

Legfelsőbb bíróság: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Államtanács: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen.

Milyen típusú keresések végezhetők?

Keresés végezhető kifejezés, szavak vagy kulcskifejezések, nyilvántartási szám, ítélet száma, kibocsátási szám, téma, kategória, típus, szerv, időpont alapján.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

Nemzeti Nyomda: 1997

Átláthatóság: 2010

Legfelsőbb bíróság: 2007

Államtanács: 2016

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Nem.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

Igen.
Minden szerv felelős a hivatalos közlemények saját maga által kezelt adatbázisának működéséért és tartalmáért. Ezért az adattárat és/vagy a technikai információkat az érintett szervek kezelik a házon belüli adatbázisukban.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 01/07/2019