Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Spanyolország


A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közleményeket a Spanyolország közigazgatási rendszerét kitevő központi kormányzat, regionális és helyi önkormányzatok különböző szintjeihez igazodó különféle hivatalos közlönyökben teszik közzé.

Minden közlöny rendelkezik elektronikus formában közzétett hivatalos, hiteles változattal, és a közzétett közlemények keresésére szolgáló adatbázis szolgáltatásokat nyújt.

Ezek a honlapok a következők:

Állami: A link új ablakot nyit meghttp://www.boe.es/

17 autonóm közösség és 2 autonóm város: valamennyi honlap elérhető a A link új ablakot nyit meghttp://www.boe.es/legislacion/enlaces/boletines_autonomicos.php linken keresztül

Helyi hatóságok (tartományi hivatalos közlönyök): az összes honlap elérhető a A link új ablakot nyit meghttp://www.boe.es/legislacion/enlaces/boletines_provinciales.php linken keresztül

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

  • adminisztratív aktusok (személyzeti kérdések, adminisztratív döntések, különböző adminisztratív intézkedések nyilvánosságra hozataláról szóló határozatok)
  • nyilvános pályázati felhívások
  • sikertelen értesítési közlemények
  • a bíróságok által közzétett egyes közlemények.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Minden közigazgatási intézménytől, a megfelelő hivatalos közlönyében.

A bíróságoktól.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen.

Milyen típusú keresések végezhetők?

  • szavad szöveges (beleértve a magánszemélyek nevét)
  • típus
  • kibocsátó szervezet
  • kibocsátás időpontja
  • közzététel időpontja
  • hivatalos szám szerint.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A hivatalos közlönyök elektronikus közzétételét engedélyező jogszabályt 2007-ben fogadták el.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Igen, a Spanyol Hivatalos Állami Közlöny és az autonóm közösségek és városok hivatalos közlönyeinek többsége tekintetében. Ez a funkció a tartományi hivatalos közlönyök tekintetében kevéssé elterjedt.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A nyílt adathozzáférési politika az egyes hivatalos közlönyöktől függ, néhány közlöny rendelkezik nyílt hozzáférésű adatokkal és xml formátummal.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 12/06/2020