Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Finnország

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata finn nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

 

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.


A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A link új ablakot nyit megKuulutusrekisteri (közlemények nyilvántartása)

A link új ablakot nyit megVirallinen lehti (Hivatalos Közlöny)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

A közlemények nyilvántartását a bíróságok vagy hatóságok által az alábbi tárgyakban hozott határozatokra vonatkozó információkkal aktualizálják:

  1. nyilvános idézés;
  2. tartozásigazolás csődeljárásban;
  3. reorganizációs eljárás megindítása;
  4. részvénytársaság egyesülése, szétválása vagy pénzeszközeinek szétosztása, vagy a közösségekre és alapítványokra vonatkozó jogszabályokban hivatkozott egyéb intézkedés vagy határozat, amelyet a Hivatalos Közlönyben közzé kell tenni; vagy
  5. bírósági végrehajtó közleménye.

A Hivatalos Közlönyben teszik közzé azokat az értesítéseket, közleményeket és egyéb dokumentumokat, amelyeket törvény, rendelet vagy alsóbb fokú bíróság által hozott más határozat rendelkezése alapján a Hivatalos Közlönyben közzé kell tenni.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

A közlemények nyilvántartását a körzeti bíróságok által kibocsátott nyilvános idézésekkel, valamint a csődeljárásban vagy reorganizációs eljárásban kiadott tartozásigazolásokkal kapcsolatos információkkal aktualizálják. A nyilvántartásban más hatóságok közleményeit is feltüntetik, ide tartoznak többek között a kereskedelmi nyilvántartást vezető hatóságok által kibocsátott nyilvános idézések, a cégek egyesülésére és szétválására vonatkozó információk és a lefoglaló hatóságok által a lefoglalt vagyontárgyak értékesítésével kapcsolatban kiadott közlemények: a vagyon felosztásának megvitatása, hitelezői egyezség kialakítása és levelezés a hitelezőkkel.

A Hivatalos Közlönyben közzéteszik a különböző szervezetek által kibocsátott értesítéseket, közleményeket és egyéb dokumentumokat.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

A közlemények nyilvántartása: igen

Hivatalos Közlöny: A PDF-példányok 2011 óta ingyenesek. A A link új ablakot nyit megCredita által fenntartott adatbázis díjköteles:

Egy felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 185 EUR évente, 2–5 felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 135 EUR évente, 5-nél több felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 115 EUR évente

Milyen típusú keresések végezhetők?

A közlemények nyilvántartásában szereplő bejegyzések az alábbi szempontok szerint kereshetők:

A közlemény típusa

A közlemény tárgya

Üzleti azonosító / születési idő / születési év

Esedékesség időpontja

Lakóhely

A körzeti bíróság által kibocsátott ügyszám

A Hivatalos Közlöny díjköteles adatbázisában korlátozásmentes kulcsszavas keresés is elérhető.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A közlemények nyilvántartása: 2004. április 1.

Hivatalos Közlöny: 2011 óta

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

A közlemények nyilvántartása: nem

Hivatalos Közlöny: A díjköteles adatbázis használata során a keresések elmenthetők és e-mail útján kézbesített értesítések kérhetők.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

Nem érhetők el nyílt hozzáférésű adatként.


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 30/10/2018