Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

  • Home
  • Recht
  • Publicatie van officiële bekendmakingen

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Publicatie van officiële bekendmakingen - Finland

Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Fins) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
De volgende vertalingen zijn al beschikbaar: BulgaarsSpaansTsjechischDeensEstsEngelsFransLetsLitouwsHongaarsMalteesPoolsPortugeesRoemeensSloveensZweeds

 

Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.


Op welke website(s) worden officiële bekendmakingen gepubliceerd?

De link wordt in een nieuw venster geopend.Kuulutusrekisteri (register van bekendmakingen)

De link wordt in een nieuw venster geopend.Virallinen lehti (Staatscourant)

Welke soorten bekendmakingen worden gepubliceerd?

In het register van bekendmakingen wordt actuele informatie gepubliceerd over bekendmakingen naar aanleiding van beslissingen van rechters of overheidsinstanties met betrekking tot:

  1. openbare dagvaardingen;
  2. het bewijs van schulden bij faillissement;
  3. de start van reorganisatieprocedures;
  4. een fusie, splitsing of verdeling van het kapitaal van een vennootschap op aandelen, of andere maatregelen of besluiten als bedoeld in de wetgeving inzake verenigingen en stichtingen die in de Staatscourant bekend moeten worden gemaakt, of
  5. bekendmakingen van gerechtsdeurwaarders.

In de Staatscourant worden de kennisgevingen, bekendmakingen en overige documenten gepubliceerd die op grond van een wet, besluit of een andere door een lagere rechter genomen beslissing in de Staatscourant moeten worden gepubliceerd.

Van welke organisatie(s) worden bekendmakingen gepubliceerd?

In het register van bekendmakingen wordt actuele informatie gepubliceerd over openbare dagvaardingen die worden uitgevaardigd door rechtbanken alsmede over het bewijs van schulden bij faillissementen en reorganisaties. Bekendmakingen door andere overheidsinstanties die in het register worden opgenomen zijn onder andere openbare dagvaardingen die worden uitgevaardigd door het handelsregister, bekendmakingen over de fusie en splitsing van vennootschappen en bekendmakingen in verband met de verkoop van in beslag genomen vermogensbestanddelen die door de beslagleggende instanties worden gepubliceerd: besprekingen in verband met de verdeling van vermogensbestanddelen, de totstandkoming van schuldeisersakkoorden en correspondentie met schuldeisers.

In de Staatscourant worden kennisgevingen, mededelingen en documenten gepubliceerd die van diverse organisaties afkomstig zijn.

Is de toegang tot de officiële bekendmakingen kosteloos?

Register van bekendmakingen: ja.

Staatscourant: de pdf-versies zijn sinds 2011 kosteloos toegankelijk. Tegen vergoeding kunnen gebruikers toegang krijgen tot een gegevensbank die wordt beheerd door De link wordt in een nieuw venster geopend.Credita:

één gebruiker, prijs per licentie: 185 EUR per jaar, twee tot vijf gebruikers, prijs per licentie: 135 EUR per jaar, meer dan vijf gebruikers, prijs per licentie: 115 EUR per jaar.

Welke zoekopdrachten zijn er mogelijk?

De informatie in het register van bekendmakingen kan worden doorzocht op basis van de volgende parameters:

soort bekendmaking,

onderwerp van de bekendmaking,

bedrijfs-ID / geboortedatum / geboortejaar,

vervaldatum,

woonplaats,

zaaknummer rechtbank.

De betaalversie van de gegevensbank van de Staatscourant is onbeperkt te doorzoeken met behulp van zoektermen.

Sinds wanneer zijn officiële bekendmakingen beschikbaar in elektronische vorm?

Register van bekendmakingen: 1 april 2004

Staatscourant: sinds 2011

Kunnen gebruikers zoekopdrachten opslaan en een bericht krijgen zodra er nieuwe resultaten zijn?

Register van bekendmakingen: nee.

Staatscourant: in de betaalversie van de gegevensbank kunnen zoekopdrachten worden opgeslagen en kunnen gebruikers berichten ontvangen via e-mail.

Zijn officiële bekendmakingen kosteloos beschikbaar als open data? Zo ja, waar kan ik ze downloaden en waar kan ik de technische informatie erover vinden?

Officiële bekendmakingen zijn niet beschikbaar als open data.


De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 30/10/2018