Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Hollandia


A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közleményeket a A link új ablakot nyit meghttps://officielebekendmakingen.nl honlapon teszik közzé. Régi közlemények a A link új ablakot nyit meghttps://zoek.officielebekendmakingen.nl honlapon kereshetők.

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Minden, Hollandia hét hivatalos lapjában megjelenő közleményt közzétesznek a fent említett honlapokon. Az új vagy módosító jogszabályokat a Staatsbladban (a törvények és rendeletek közlönyében) teszik közzé. A Staatscourant (kormányzati közlöny) szolgál a kormányzati szervezetek által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére, amennyiben a szóban forgó kiadványban a megjelenésük jogszabálynál fogva kötelező. A szerződéseket és egyéb nemzetközi megállapodásokat, amelyekben Hollandia részes fél, a Tractatenbladban (a szerződések és egyezmények gyűjteményében) teszik közzé, míg a tartományi, városi és vízügyi hatóságok által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére a Provinciaal blad (tartományi közlöny), a Gemeenteblad (városi közlöny) és a Waterschapsblad (vízügyi hatósági közlöny) szolgál. Végezetül a Blad gemeenschappelijke regelingen (a közös helyi hatósági megállapodások közlönye) szolgál a különböző hatóságok közötti partnerségek által kibocsátott szabályozások és közlemények közzétételére.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Minden olyan szervezettől, amely jogszabály alapján köteles közzétenni a közleményeit.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen, a hivatalos közleményekhez a hozzáférés ingyenes.

Milyen típusú keresések végezhetők?

Az adott napi közlemények a A link új ablakot nyit meghttps://officielebekendmakingen.nl honlapon megtekinthetők. Ezen az oldalon keresési szűrőként csak a közlemény neve használható.

A A link új ablakot nyit meghttps://zoek.officielebekendmakingen.nl honlapon a címben vagy szövegben szereplő szavak alapján is lehet keresni, keresési szűrőként pedig megadható a közzététel időpontja, a közlemény neve, a közzétevő szervezet és a tárgy (amelyet rögzített listából lehet kiválasztani).

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

1995-től.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Bárki ingyenesen feliratkozhat kézbesítési szolgáltatásra. Két típusú szolgáltatás áll rendelkezésre.

A szabványos értékesítési szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználónak, hogy elmentsen egy lekérdezést. A felhasználónak ezt követően e-mailben elküldik a hiperlinkjét minden új dokumentumnak, amely megfelel a keresési feltételeknek.

Szintén létezik egy „Berichten over uw buurt” (A lakóhelye környékét érintő értesítések) nevű szolgáltatás, amely lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy naponta e-mailben áttekintést kapjanak a regionális és helyi hatóságok által közzétett minden olyan hirdetményről, amely a saját környéküket érinti. A „saját környéküket” az irányítószámuk és egy (száz méterekben megadott) rádiusz megadásával tudják megjelölni.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A hivatalos közlemények szabadon hozzáférhetők nyílt hozzáférésű adatként SRU interfészen keresztül (SRU = Search/Retrieve via URL, keresés/kinyerés URL [egységes forrásazonosító] révén).

Az erre a webszolgáltatásra vonatkozó kézikönyv (és cím) a A link új ablakot nyit meghttps://www.koopoverheid.nl/documenten/instructies/2018/03/24/handleiding-open-data-webservice-van-overheid.nl---sru oldalon található (kizárólag holland nyelven).


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 20/04/2020