Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Publicarea de anunțuri oficiale - Ţările de Jos


Pe ce site sunt publicate anunțurile oficiale?

Anunțurile oficiale sunt publicate pe site-ul web Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://officielebekendmakingen.nl. Puteți căuta anunțuri vechi pe site-ulLinkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://zoek.officielebekendmakingen.nl.

Ce tipuri de anunțuri sunt publicate?

Toate anunțurile care apar în cele șapte jurnale oficiale ale Țărilor de Jos sunt publicate pe site-urile de mai sus. Legislația nouă sau de modificare este publicată în Staatsblad (Buletinul de legi și decrete). Staatscourant (Monitorul Oficial) este utilizat pentru a publica reglementări, precum și anunțuri ale instituțiilor publice dacă includerea lor în această publicație este impusă prin lege. Tratatele și alte acorduri internaționale la care Țările de Jos sunt parte sunt publicate în Tractatenblad (Colecția de tratate și convenții), în timp ce Provinciaal blad (Jurnalul Oficial al provinciei), Gemeenteblad (Jurnalul Oficial municipal) și Waterschapsblad (Jurnalul autorității responsabile de furnizarea apei) sunt utilizate pentru publicarea reglementărilor și a anunțurilor autorităților provinciale, municipale, respectiv a celor responsabile de furnizarea apei. În cele din urmă, Blad gemeenschappelijke regelingen (Jurnalul comun al acordurilor încheiate între autoritățile locale) este utilizat pentru publicarea reglementărilor și a anunțurilor parteneriatelor încheiate între diferite autorități publice.

Care sunt organizațiile care au publicat inițial aceste anunțuri?

Toate organizațiile care sunt obligate prin lege să își publice anunțurile.

Accesul la anunțurile oficiale este gratuit?

Da, accesul la anunțurile oficiale este gratuit.

Ce fel de căutări pot fi efectuate?

Anunțurile zilei în curs pot fi vizualizate pe site-ulLinkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://officielebekendmakingen.nl. Aici puteți să faceți căutarea numai în funcție de numele publicației.

Pe site-ul Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://zoek.officielebekendmakingen.nl, puteți căuta cuvinte în titlu sau în text și vă puteți filtra rezultatele în funcție de data publicării, numele publicației, organizația care a publicat și subiectul (pentru care există o listă fixă de opțiuni).

Începând cu ce dată au fost disponibile în format electronic anunțurile oficiale?

1995.

Dacă sunt îndeplinite criteriile, pot fi salvate căutările și trimise notificările?

Oricine se poate înregistra pentru un serviciu de notificare gratuit. Există două tipuri de astfel de servicii.

Serviciul standard de notificare le permite utilizatorilor să salveze o solicitare de căutare. Aceștia primesc apoi un e-mail care conține un hyperlink către fiecare document nou care îndeplinește criteriile de căutare.

Există, de asemenea, un serviciu denumit „Berichten over uw buurt” („Anunțuri din zona dumneavoastră”), care le permite cetățenilor să primească zilnic un e-mail care conține o imagine de ansamblu a tuturor anunțurilor publicate de autoritățile regionale și locale care sunt relevante zona în care locuiesc. Aceștia își pot defini „propria zonă” introducând codul poștal și o rază (în sute de metri).

Anunțurile oficiale sunt disponibile gratuit sub formă de date deschise? Dacă da, unde sunt registrul și/sau informațiile tehnice?

Anunțurile oficiale sunt disponibile gratuit ca date deschise printr-o interfață SRU (SRU = Search/Retrieve via URL).

Manualul (și adresa) pentru acest serviciu web sunt disponibile la adresa Linkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://www.koopoverheid.nl/documenten/instructies/2018/03/24/handleiding-open-data-webservice-van-overheid.nl---sru (doar în limba olandeză).


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 06/05/2019