Sulge

PORTAALI BEETAVERSIOON ON NÜÜD KÄTTESAADAV!

Külastage Euroopa e-õiguskeskkonna portaali beetaversiooni ja andke meile selle kohta tagasisidet!

 
 

Navigatsioonitee

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Portugália

See lehekülg on masintõlgitud ja selle kvaliteet ei ole tagatud.

Tõlke hinnanguline kvaliteet: ebausaldusväärne

Kas Teie arvates on see tõlge kasulik?


Mely honlapo (ko) n jelennek meg a hivatalos bejelentések?

A közzététel a A link új ablakot nyit megDiário da República (Diário da República) honlapján található.

Milyen típusú bejelentések jelennek meg?

A Diário da República két sorozatból áll. A 1. sorban a következőket kell közzétenni:

 1. Alkotmányos törvények;
 2. Nemzetközi egyezmények, a vonatkozó elnöki rendeletek, az alkalmazandó okiratok letétbe helyezéséről szóló közlemények, beleértve a megerősítő okiratokat és az ahhoz kapcsolódó egyéb felhívásokat is;
 3. Törvények, törvények, törvényerejű rendeletek és törvényerejű rendeletek;
 4. A köztársasági elnök dekrétumait;
 5. A Köztársasági Állásfoglalások Gyűlése;
 6. A köztársasági elnökök, valamint az Azori-szigetek és Madeira regionális kormánya elnökeinek és tagjainak felmentésére és felmentésére vonatkozó rendeletek;
 7. A Köztársasági Közgyűlés eljárási szabályzata, az Államtanács és az autonóm régiók törvényhozó gyűlései;
 8. Az Alkotmánybíróság határozatai és nyilatkozatai, amelyeket a törvény a Diário da República 1. sorozatában való közzétételre választott;
 9. A Legfelsőbb Bíróság és a Számvevőszék ítélkezési gyakorlatának egységesítésére irányuló határozatok, valamint a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság határozatai, amelyekre a törvény általános kötelező erővel bír;
 10. A népszavazások és választások eredményei a köztársasági elnök, a köztársasági közgyűlés, az autonóm régiók törvényhozó testületei és az Európai Parlament számára, a vonatkozó jogszabályokkal összhangban;
 11. A köztársasági elnök lemondása;
 12. A kormány bizalmi és cenzúrázási programjából származó elutasításra irányuló indítványok;
 13. Az Alkotmány 145. cikk a) pont e) – e) alpontjában előírt, és a Tanács által nyilvánosságra hozott, államtanács véleményei;
 14. Egyéb kormányrendeletek;
 15. A Miniszterek Tanácsa általános rendelkezéseket tartalmazó állásfoglalásai és rendelkezései;
 16. Az autonóm régiók és a regionális szabályozási rendeletek jogalkotási csoportjainak állásfoglalásai;
 17. A bekezdésben nem említett egyéb bíróságok határozatai, amelyekre a törvény általános kötelező erővel ruházza fel;
 18. A köztársasági közgyűlés és az autonóm régiók jogalkotói közgyűléseinek mandátumáról való lemondással vagy elvesztéssel kapcsolatos nyilatkozatok.

A 2. adatsorban hivatalos közzététel alá tartozó egyéb jogi aktusok sérelme nélkül, a következők kerülnek közzétételre az adatsorokban:

 1. Normatív utasítások a kormány tagjai részéről;
 2. A helyi hatósági szervek választásainak eredményei;
 3. Azok az állami szervezeti egységek, amelyek a Diário da República szerinti közzétételét törvény és vagyonátruházási nyilatkozatok írják elő.

A Diário da República 2. sorozatában közzétett jogi aktusok a következő típusokat terjesztik: a Banco de Portugal által hozott ítélet, megállapodás, megállapodás, megállapodás, engedély, hirdetmény, értesítés, a Banco de Portugal, a próbamérleget, a szerződéses egyensúlyt, a mérleget, a szerződést, a döntést, a döntést, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a rendeletet, a rendeletet, az értékpapírpiaci bizottság szabályzatát, a bővítési rendeletet, a jelentést, az állásfoglalást és az ítéletet, valamint az ajánlati felhívásról szóló értesítést, az eljárást megindító hirdetményt, a határidő meghosszabbításáról szóló értesítést és a kijavítási értesítés hirdetményt.

Mely szervezet (ek) hivatalos bejelentései jelennek meg?

A Diário da República szerint a jogi aktusok nyilvánosságra hozatalát jogilag megbízott vagy érdekelt jogalanyok különösen a köztársasági elnökség, a köztársaság közgyűlése, a kormány, az Azori-szigetek és Madeira autonóm régiói törvényhozó gyűlései és regionális önkormányzatai, a közvetlen és közvetett közigazgatás, a bíróságok, az államügyész, a független közigazgatási szervek, valamint a helyi hatóságok autonóm közigazgatási szervei és szervei.

Ingyenes-e a hivatalos bejelentésekhez való hozzáférés?

Igen. A 2006. december 16-i 83/2016 sz. törvényerejű rendelet értelmében a Diário da República egyetemes és ingyenes közszolgáltatás, amelyet kizárólag elektronikus úton szerkesztenek. A link új ablakot nyit meg83/2016 sz. törvényerejű rendelet

Milyen típusú kereséseket lehet végezni a nyilvántartásban?

Az egyetemes és ingyenes hozzáférés magában foglalja a Diário da República 1. és 2. sorozatában közzétett jogi aktusok nyílt elektronikus formátumban történő kinyomtatásának, iktatásának, keresésének és az azokhoz való szabad hozzáférésnek a lehetőségét.

Mely dátumtól kezdődően állnak rendelkezésre elektronikus formában a hivatalos bejelentések?

A Diário da República elektronikus kiadása 2006. július 1. óta hiteles, és az általa készített jogi aktusok valamennyi jogi célra – a módosított november 11-i 74/98. sz. törvény 1. cikk (5) bekezdés összhangban – kihirdethetők.

Emellett 2019. július elindították a Diário da República (Portugál Hivatalos Közlöny), amely egyre több funkcióval rendelkezik, mint például a személyre szabott profil létrehozása minden egyes felhasználó számára, valamint az egységes szerkezetbe foglalt jogszabályok hozzáférési rendszerének használata.

El lehet-e menteni a megadott keresési feltételeket és lehet-e automatikus értesítést kapni a keresési feltételeknek megfelelő bejelentésekről?

Igen, mindkettőre. A második kérdéssel kapcsolatban a felhasználók elektronikus levélben is megkaphatják a portugál Diário da República 1. és 2. sorozatának indexeit, akár előzetes regisztráció útján, akár az RSS (Really Simple Syndication) előfizetés útján.

A hivatalos bejelentések nyílt hozzáférésű adatoknak minősülnek-e? Ha igen, hol található az adattár és/vagy a technikai információk?

Igen.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 26/08/2019