Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Hivatalos közlemények közzététele - Portugália

Ez az oldal gépi fordítás eredménye – a fordítás minőségét nem áll módunkban garantálni.

Az értékelés alapján ennek a fordításnak a minősége: nem megbízható

Ön szerint használható ez a fordítás?


Mely honlapo (ko) n jelennek meg a hivatalos bejelentések?

A közzététel a A link új ablakot nyit megDiário da República (Diário da República) honlapján található.

Milyen típusú bejelentések jelennek meg?

A Diário da República két sorozatból áll. A 1. sorban a következőket kell közzétenni:

 1. Alkotmányos törvények;
 2. Nemzetközi egyezmények, a vonatkozó elnöki rendeletek, az alkalmazandó okiratok letétbe helyezéséről szóló közlemények, beleértve a megerősítő okiratokat és az ahhoz kapcsolódó egyéb felhívásokat is;
 3. Törvények, törvények, törvényerejű rendeletek és törvényerejű rendeletek;
 4. A köztársasági elnök dekrétumait;
 5. A Köztársasági Állásfoglalások Gyűlése;
 6. A köztársasági elnökök, valamint az Azori-szigetek és Madeira regionális kormánya elnökeinek és tagjainak felmentésére és felmentésére vonatkozó rendeletek;
 7. A Köztársasági Közgyűlés eljárási szabályzata, az Államtanács és az autonóm régiók törvényhozó gyűlései;
 8. Az Alkotmánybíróság határozatai és nyilatkozatai, amelyeket a törvény a Diário da República 1. sorozatában való közzétételre választott;
 9. A Legfelsőbb Bíróság és a Számvevőszék ítélkezési gyakorlatának egységesítésére irányuló határozatok, valamint a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság határozatai, amelyekre a törvény általános kötelező erővel bír;
 10. A népszavazások és választások eredményei a köztársasági elnök, a köztársasági közgyűlés, az autonóm régiók törvényhozó testületei és az Európai Parlament számára, a vonatkozó jogszabályokkal összhangban;
 11. A köztársasági elnök lemondása;
 12. A kormány bizalmi és cenzúrázási programjából származó elutasításra irányuló indítványok;
 13. Az Alkotmány 145. cikk a) pont e) – e) alpontjában előírt, és a Tanács által nyilvánosságra hozott, államtanács véleményei;
 14. Egyéb kormányrendeletek;
 15. A Miniszterek Tanácsa általános rendelkezéseket tartalmazó állásfoglalásai és rendelkezései;
 16. Az autonóm régiók és a regionális szabályozási rendeletek jogalkotási csoportjainak állásfoglalásai;
 17. A bekezdésben nem említett egyéb bíróságok határozatai, amelyekre a törvény általános kötelező erővel ruházza fel;
 18. A köztársasági közgyűlés és az autonóm régiók jogalkotói közgyűléseinek mandátumáról való lemondással vagy elvesztéssel kapcsolatos nyilatkozatok.

A 2. adatsorban hivatalos közzététel alá tartozó egyéb jogi aktusok sérelme nélkül, a következők kerülnek közzétételre az adatsorokban:

 1. Normatív utasítások a kormány tagjai részéről;
 2. A helyi hatósági szervek választásainak eredményei;
 3. Azok az állami szervezeti egységek, amelyek a Diário da República szerinti közzétételét törvény és vagyonátruházási nyilatkozatok írják elő.

A Diário da República 2. sorozatában közzétett jogi aktusok a következő típusokat terjesztik: a Banco de Portugal által hozott ítélet, megállapodás, megállapodás, megállapodás, engedély, hirdetmény, értesítés, a Banco de Portugal, a próbamérleget, a szerződéses egyensúlyt, a mérleget, a szerződést, a döntést, a döntést, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a határozatot, a rendeletet, a rendeletet, az értékpapírpiaci bizottság szabályzatát, a bővítési rendeletet, a jelentést, az állásfoglalást és az ítéletet, valamint az ajánlati felhívásról szóló értesítést, az eljárást megindító hirdetményt, a határidő meghosszabbításáról szóló értesítést és a kijavítási értesítés hirdetményt.

Mely szervezet (ek) hivatalos bejelentései jelennek meg?

A Diário da República szerint a jogi aktusok nyilvánosságra hozatalát jogilag megbízott vagy érdekelt jogalanyok különösen a köztársasági elnökség, a köztársaság közgyűlése, a kormány, az Azori-szigetek és Madeira autonóm régiói törvényhozó gyűlései és regionális önkormányzatai, a közvetlen és közvetett közigazgatás, a bíróságok, az államügyész, a független közigazgatási szervek, valamint a helyi hatóságok autonóm közigazgatási szervei és szervei.

Ingyenes-e a hivatalos bejelentésekhez való hozzáférés?

Igen. A 2006. december 16-i 83/2016 sz. törvényerejű rendelet értelmében a Diário da República egyetemes és ingyenes közszolgáltatás, amelyet kizárólag elektronikus úton szerkesztenek. A link új ablakot nyit meg83/2016 sz. törvényerejű rendelet

Milyen típusú kereséseket lehet végezni a nyilvántartásban?

Az egyetemes és ingyenes hozzáférés magában foglalja a Diário da República 1. és 2. sorozatában közzétett jogi aktusok nyílt elektronikus formátumban történő kinyomtatásának, iktatásának, keresésének és az azokhoz való szabad hozzáférésnek a lehetőségét.

Mely dátumtól kezdődően állnak rendelkezésre elektronikus formában a hivatalos bejelentések?

A Diário da República elektronikus kiadása 2006. július 1. óta hiteles, és az általa készített jogi aktusok valamennyi jogi célra – a módosított november 11-i 74/98. sz. törvény 1. cikk (5) bekezdés összhangban – kihirdethetők.

Emellett 2019. július elindították a Diário da República (Portugál Hivatalos Közlöny), amely egyre több funkcióval rendelkezik, mint például a személyre szabott profil létrehozása minden egyes felhasználó számára, valamint az egységes szerkezetbe foglalt jogszabályok hozzáférési rendszerének használata.

El lehet-e menteni a megadott keresési feltételeket és lehet-e automatikus értesítést kapni a keresési feltételeknek megfelelő bejelentésekről?

Igen, mindkettőre. A második kérdéssel kapcsolatban a felhasználók elektronikus levélben is megkaphatják a portugál Diário da República 1. és 2. sorozatának indexeit, akár előzetes regisztráció útján, akár az RSS (Really Simple Syndication) előfizetés útján.

A hivatalos bejelentések nyílt hozzáférésű adatoknak minősülnek-e? Ha igen, hol található az adattár és/vagy a technikai információk?

Igen.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 26/08/2019