Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • Öröklés
  • Öröklésekkel kapcsolatos korlátozások – különleges szabályok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Öröklésekkel kapcsolatos korlátozások – különleges szabályok

A bizonyos ingatlanokra, bizonyos vállalkozásásokra vagy az eszközök más speciális kategóriáira vonatkozó különös szabályokra vonatkozó nemzeti tájékoztatás


A polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat adatlapokat dolgozott ki azokról a nemzeti jog szerinti különleges szabályokról, amelyek jellemzően a következő vagyontárgyak öröklésével kapcsolatosan állapítanak meg korlátozásokat:

  • bizonyos ingatlantípusok,
  • bizonyos vállalkozási formák,
  • egyéb különleges vagyonkategóriák.

Gazdasági, családi és/vagy társadalmi okokból kifolyólag ezen szabályok korlátozzák az említett vagyontárgyakat érintő öröklést.

Ezen szabályok az öröklésre – az ilyen korlátozásokat elrendelő állam nemzeti joga szerint – az öröklési jogtól függetlenül alkalmazandók.

A bizonyos vagyontárgyak öröklését érintő korlátozásokat elrendelő, vagy azt egyéb módon befolyásoló nemzeti jogról szóló adatlap megtekintéséhez, kérjük, kattintson a megfelelő zászlóra az oldalon.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 08/10/2020