6 — Infracțiuni rutiere și infracțiuni

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: unreliable

Do you consider this translation useful?


Cum sunt tratate infracțiunile rutiere?

Infracțiunile rutiere minore, cum ar fi excesul de viteză, sunt urmărite penal de autoritatea de management. Acestea nu constituie infracțiuni, ci infracțiuni administrative. Pe de altă parte, în majoritatea cazurilor, încălcările grave ale traficului, în special cele care sunt puse în pericol sau rănite, sunt, în cele mai multe cazuri, o infracțiune.

Investigațiile administrative privind infracțiunile rutiere sunt efectuate de către autoritatea de management. Puteți prezenta observațiile dumneavoastră în scris în timpul procedurii. Contravențiile administrative se sancționează cu amendă de până la două mii de euro. Veți fi avertizat și vi se va oferi o amendă de până la 55 EUR în cazul infracțiunilor minore (de exemplu, încălcarea drepturilor de parcare). În cazul în care plătiți, procedura se încheie dacă nu plătiți și autoritatea de management este în permanență responsabilă, puteți face obiectul unei amenzi pentru plata unei amenzi. De asemenea, în procedura de sancționare poate fi impusă și o interdicție de conducere. Cuantumul amenzii și durata interdicției privind infracțiunile rutiere sunt Linkul se deschide într-o fereastră nouăstabilite într-un catalog.

Puteți ataca decizia de impunere. Procedurile sunt apoi înaintate instanței prin intermediul Parchetului. Există, în principiu, o procedură principală, astfel cum reiese Linkul se deschide într-o fereastră nouădin fișa de lucru nr. 4. Cu toate acestea, instanța poate decide, de asemenea, printr-o decizie, în cazul în care consideră că un trial nu este necesar și că atât dumneavoastră, cât și Parchetul nu intră în conflict cu această procedură. Puteți introduce o cale de atac împotriva unei hotărâri sau decizii în cadrul unei astfel de proceduri, decisă de Tribunalul Regional Superior. Cu toate acestea, acest drept de a introduce o cale de atac este permis numai în cazul în care, de exemplu, vi s-a aplicat o amendă de peste 250 EUR sau vi se aplică legea.

Sunt astfel de infracțiuni de circulație urmărite penal de către resortisanți ai altor state membre? Cum?

Aceste încălcări ale normelor de circulație sunt, de asemenea, urmărite de către resortisanți ai altor state membre. În cazul în care vă confruntați cu o infracțiune rutieră, indemnizația sau garanția în cauză poate fi reținută direct la fața locului. Garanția se compensează la încheierea procedurii de către dumneavoastră. În cazul în care nu sunteți găsit în momentul săvârșirii încălcării, puteți fi urmărit în cazul în care statul dumneavoastră de origine trimite date privind proprietarii de vehicule din Germania. În cadrul UE, un sistem electronic automatizat de schimb de date va fi utilizat în opt infracțiuni rutiere grave (excesul de viteză, nefolosirea centurii de siguranță, nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, conducerea sub influența alcoolului, conducerea sub influența stupefiantelor, nefolosirea căștii de protecție, utilizarea unei benzi interzise, utilizarea unui telefon mobil sau alte dispozitive de comunicare în timpul conducerii). În procedura ulterioară prin poștă, vi se trimite o scrisoare de informare către dumneavoastră sau proprietarul vehiculului în limba sa maternă și vi se poate aplica o amendă cu titlu de cauțiune sau o amendă. Germania a aderat la aplicarea amenzilor la nivelul UE. Aceasta înseamnă că amenzile aplicate în Germania pot fi recuperate de la țara de origine.

Vor apărea aceste infracțiuni rutiere în cazierul meu?

Infracțiunile rutiere nu sunt înregistrate în registrul central Linkul se deschide într-o fereastră nouă federal al infracțiunilor, ci în Linkul se deschide într-o fereastră nouă registrul de evidență a evenimentelor de conducere. În registrul de evenimente de conducere, infracțiunile rutiere sunt stocate de către utilizatorii căilor rutiere în măsura în care acestea sunt executorii din punct de vedere juridic, iar încălcarea este evaluată la puncte sau a fost impusă o interdicție de conducere în conformitate cu sistemul de evaluare al conducătorului auto. Deciziile înscrise în registrul de evidență a evenimentelor de conducere vor fi evaluate cu unul sau trei Linkul se deschide într-o fereastră nouă puncte în funcție de natura și gravitatea încălcării și vor fi șterse după anumite termene. Un permis de conducere german va fi retras dintr-un număr de 8 puncte, în timp ce permisul de conducere străin va pierde dreptul de a conduce în Germania. Dacă aveți informații cu privire la dumneavoastră, puteți contacta Autoritatea Federală pentru Autovehicule.

Alte informații

Infracțiunile rutiere și procedurile sunt reglementate de Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind circulația rutieră (StraßenverkehrsordnungLinkul se deschide într-o fereastră nouă) și de Legea privind infracțiunile administrative (Gesetz über Ordnungswidrigkeiten). Sistemul de evaluare a conducerii este reglementat de Legea privind circulația rutieră și de Regulamentul privind permisele de conducere.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 30/08/2019