2 – Kako pridobiti odvetnika

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: unreliable

Do you consider this translation useful?

Prednost ima lahko kakršna koli oblika sodelovanja v kazenskem postopku, da pridobi neodvisno pravno svetovanje. V informativnih listih boste izvedeli, kdaj in v kakšnih okoliščinah imate pravico do zagovornika po odvetniku. V nadaljevanju boste izvedeli, kako poiskati odvetnika in kako plačati odvetniške nagrade, če si ne morete privoščiti odvetnika.


Kako najti odvetnika?

Če veste, da ste osumljeni storitve kaznivega dejanja, lahko na primer poiščete spletne odvetnike, specializirane za kazensko pravo ali specializirano kazensko pravo. Odvetnik, ki je registriran v Nemčiji, ima pravico delovati kot zagovornik. Za iskanje odvetnika lahko uporabite Povezava se odpre v novem oknu zvezni uradni imenik odvetnikov. Če je preuranjeno, ker vam grozi aretacija ali iskanje, lahko v večini nemških regij prek zagovornika v nujnih primerih poiščete zagovornika v večini regij Nemčije. Če imate merila, kot so znanje tujih jezikov ali prebivališče, se lahko obrnete na odvetniško pisarno Združenja nemških odvetnikov Povezava se odpre v novem oknuza kazensko pravo (Association of Criminal Law of the Nemško združenje pravnikov lingvistov) ali na lokalni sodni oddelek regionalnih odvetniških zbornic. Od leta 01.01.2010 so bili oblikovani regionalni seznami odvetnikov, ki Povezava se odpre v novem oknuso pripravljeni sprejeti odvetniške zastopnike. Če in kako so ti seznami dostopni, se lahko obrnete na lokalno odvetniško zbornico.

Če ste prijeti Povezava se odpre v novem oknuali pridržani, nimate dostopa do teh informacij. Policija mora zagotoviti seznam odvetnikov ali telefonskega imenika. Policija pozna tudi številke obvestil. Če vam policija ne dovoli nobenega stika z odvetnikom, je pomembno, da o tem obvestite sodišče. Sodišča imajo tudi sezname odvetnikov, ki so pripravljeni prevzeti Povezava se odpre v novem oknuobvezno obrambo.

Kdo mora plačati odvetniške nagrade?

Država mora nositi pravne stroške, če so oproščeni. Če je postopek Povezava se odpre v novem oknukončan ali če ste obsojeni, boste morali plačati stroške.

Tudi če imate malo ali nič dohodka, načeloma ne boste deležni javne finančne podpore za kazenski postopek. Zaprosite lahko za nasvet lokalnega sodišča, pristojnega za vaše prebivališče, samo za Povezava se odpre v novem oknuprvo razpravo.

V primerih Povezava se odpre v novem oknuobvezne obrambe gre za posebno naravo plačila. V tem primeru vaš odvetnik najprej plača država, vendar je pravno nadomestilo odvetnika kot nujnega odvetnika za obrambo nižje od tistega, ki ga odvetnik zahteva, da je upravičen do neizpolnitve obveznosti do obrambe. Upoštevati morate dejstvo, da vam bodo v primeru obsodbe vaši obrambni stroški zaračunani ob koncu postopka. To pomeni, da boste morali odvetniški honorar vrniti državi, poleg tega pa odvetniku povrniti stroške, ki bi jih lahko uveljavljal v primeru neobvezne obrambe, če lahko to stori.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 30/08/2019