5 — Încălcări ale Codului rutier și alte infracțiuni minore

This page has been machine translated and its quality cannot be guaranteed.

The quality of this translation has been assessed as: average

Do you consider this translation useful?


Infracțiunile rutiere sunt reglementate de codul rutier, care include infracțiuni legate de consumul de alcool, de infracțiuni de viteză și de infracțiuni legate de comportament în caz de accident.

Care sunt infracțiunile legate de consumul de alcool?

Ar trebui să se facă o diferențiere în funcție de rata dobânzii. Rata de bază din care se pedepsesc consumul de alcool este de 0,5 g pe litru de sânge și pentru anumite categorii de conducători auto, rata este de 0,5 g la 0,2 g pe litru de sânge (candidați pentru permise de conducere, mecanici de locomotivă, conducători de vehicule utilizate pentru transportul de persoane plătit etc.). Din această rată, instanța de poliție este competentă (încălcare gravă), iar restul este de până la o rată de cel puțin 1,2 g per litru de sânge, adică pragul de la care instanța penală devine competentă (infracțiune).

Legea prevede, de asemenea, semne clare de intoxicație. Dacă aveți o rată mai mică de 0,5 g pe litru de sânge, dar aveți semne clare de acest tip, veți fi tratat ca și cum ați avea cel puțin 0,5 g pe litru de sânge. În mod similar, în cazul unei rate cuprinse între 0,5 și 1,2 g pe litru de sânge, dar în prezența unor semne clare de conducere în stare de ebrietate, tratamentul va fi de cel puțin 1,2 g pe litru de sânge.

Ce sancțiuni aveți în vedere?

Puteți avea următoarele propoziții: pedeapsa cu închisoarea, amendă, interdicția de a conduce la conducere (retragere provizorie, definitivă, de retragere imediată) sau de confiscare. Sancțiunile variază în funcție de gravitatea infracțiunii.

Ce sunt infracțiunile de viteză?

Există trei infracțiuni legate de viteza:

Rezumatul simplu

Aceasta se referă la fiecare depășire care nu se încadrează în altă categorie. Penalitățile cu titlu cominatoriu sumar vor fi plata unei amenzi, iar cazul va fi reziliat.

Încălcarea gravă

Amenda va fi aplicată cu amendă (între 25 și 500 de euro).

Infracțiunea de mare viteză (doar în caz de recidivă în urma unei prime contravenții grave)

Sancțiunea va fi o amendă (de la 500 EUR la 10,000 EUR) și o sancțiune privativă de libertate (8 de zile până la 3 ani) sau una dintre aceste sancțiuni.

Pentru mai multe detalii, a se vedea pragurile de viteză și severitatea acestora în ceea ce privește severitatea, Linkul se deschide într-o fereastră nouăpentru a consulta Ministerul Dezvoltării Durabile și Infrastructurilor — Departamentul Transporturilor

Care sunt infracțiunile legate de comportament în cazul unui accident?

Infracțiunea de sustragere

În cazul unui accident (indiferent de natura sau importanța daunelor), trebuie să rămâneți la locul accidentului până la efectuarea tuturor constatărilor; în caz contrar, ați comis o scurgere.

În cazul unei scurgeri, puteți risca o pedeapsă privativă de libertate, o amendă și o interdicție de a conduce.

Neacordarea de asistență persoanelor expuse riscului

Nefurnizarea de asistență unei persoane aflate în pericol este pasibilă de pedeapsă în cazul în care, fără un pericol grav pentru dumneavoastră sau o altă persoană, se abține în mod deliberat de la sau asistență unei persoane care este expusă unui risc grav, fie pentru că a fost identificată de dumneavoastră, fie pentru că situația a fost descrisă de cei care solicită asistența dumneavoastră.

În cazul incapacității de a asista o persoană aflată în pericol, puteți fi condamnat la o pedeapsă privativă de libertate între opt zile și cinci ani și o amendă cuprinsă între 251 EUR și 10,000 EUR sau numai una dintre aceste sancțiuni.

Lovituri neintenționate și răniri și manetă.

Cazul va fi tratat ca un alt caz de altă natură decât circulația în fața instanței.

Linkuri conexe

Linkul se deschide într-o fereastră nouăServiciul de transport, viteză


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 10/09/2019