Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Drepturile victimelor criminalității în cadrul procedurilor penale - Anglia şi Ţara Galilor

This country is in a transition process to withdraw from the EU.


Ca victimă a unei infracţiuni, legea vă conferă anumite drepturi individuale anterior, pe parcursul şi ulterior desfăşurării procedurilor judiciare (procesului). De asemenea, puteţi beneficia de diferite forme de asistenţă şi puteţi solicita despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de infracţiune.

Procesul penal în Anglia şi Ţara Galilor începe cu cercetarea penală, în cadrul căreia poliţia strânge probe. După finalizarea cercetării, în cazul infracţiunilor minore, poliţia ia o decizie cu privire la punerea sub acuzare a suspectului. În celelalte cazuri, dosarul este transmis parchetului. Procurorul analizează dacă împotriva suspectului există suficiente probe și perspective realiste de condamnare a acestuia şi dacă dispunerea urmăririi penale este în interes public. Dacă procurorul decide neînceperea urmăririi penale, cazul va fi clasat. În caz contrar, procurorul va înştiinţa poliţia în legătură cu decizia de punere sub acuzare, poliţia va acuza în mod oficial suspectul şi cazul va fi trimis spre judecată în instanţă.

Cazurile de infracţiuni minore sunt judecate la Curtea Magistraţilor, de obicei în complet alcătuit din trei magistraţi fără pregătire juridică şi, mai rar, de un judecător profesionist. Cazurile de infracţiuni grave (cum ar fi violul sau tâlhăria) sunt judecate la Curtea Coroanei de un judecător şi un juriu. Juriul este format din 12 persoane selectate aleatoriu din publicul larg, care analizează probele administrate în timpul procesului şi iau o hotărâre cu privire la vinovăţia inculpatului. Pe parcursul procesului, judecătorul decide cu privire la aspectele de drept, cum ar fi probele care pot fi administrate. La sfârşitul procesului, dacă juriul găseşte inculpatul vinovat de săvârşirea infracţiunii, judecătorul pronunţă sentinţa în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie

Linkul se deschide într-o fereastră nouă1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

Linkul se deschide într-o fereastră nouă2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

Linkul se deschide într-o fereastră nouă3 - Drepturile pe care le am după proces

Linkul se deschide într-o fereastră nouă4 - Despăgubiri

Linkul se deschide într-o fereastră nouă5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 01/02/2019