3. JOGAIM AZ (ELSŐ) TÁRGYALÁS UTÁN

Save as PDF

Fellebbezhetek az ítélet ellen vagy ha a vádlott bűnösségét nem állapítják meg?

Van lehetőség további fellebbezésre?

Milyen jogaim vannak azt követően, hogy a bíróság ítélete jogerőre emelkedik?

További információk

Fellebbezhetek az ítélet ellen vagy ha a vádlott bűnösségét nem állapítják meg?

A tárgyalás bírósági határozattal ér véget, amely megállapítja a vádlott büntetőjogi felelősségét vagy felmenti őt. Ha a vádlott bűnös, a bíró büntetést szab ki rá. A máltai jog szerint csak a vádlottnak és a főügyésznek van joga fellebbezni a büntetőjogi felelősség megállapítása vagy a felmentés és/vagy a büntetés ellen a fellebbviteli büntetőbírósághoz.

Ha azonban fellebbezést nyújtottak be, és ön magánfél volt az első tárgyalás során, az ügyvédjének lehetőséget adnak arra, hogy megtekintse a fellebbezési eljáráshoz kapcsolódó valamennyi lényeges iratot.

Van lehetőség további fellebbezésre?

A fellebbviteli büntetőbíróság határozata ellen nincs lehetőség további fellebbezésre.

Milyen jogaim vannak azt követően, hogy a bíróság ítélete jogerőre emelkedik?

A bíróság ítéletének jogerőre emelkedését követően ön megkapja a határozat másolatát. Ha az elkövetőt szabadságvesztésre ítélték, ön kérhet további információkat a rendőrségtől arról, hogy az elkövető milyen körülmények között tölti le a büntetést. A rendőrség megtagadhatja ilyen információk szolgáltatását, ha azokat biztonsági megfontolásokból titkosították.

További információk:


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 20/12/2016