Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

  • Prima pagină
  • ...
  • Drepturile victimelor criminalității în cadrul procedurilor penale

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Drepturile victimelor criminalității în cadrul procedurilor penale - Cipru


Sunteți considerat victima unei infracțiuni în cazul în care ați suferit prejudicii (de exemplu, dacă ați fost rănit sau dacă vi s-au deteriorat sau furat bunuri personale etc.) ca urmare a unui incident care constituie o infracțiune în conformitate cu legislația națională. Conform legii, aveți anumite drepturi ca victimă a unei infracțiuni înainte, în timpul și după desfășurarea procesului.

În Cipru, procedura penală începe cu o anchetă a poliției privind infracțiunea comisă. După încheierea anchetei, cazul este trimis Procurorului General al Republicii care decide dacă să inițieze urmărirea penală. În cazul în care există suficiente dovezi împotriva presupusului făptuitor, Procurorul General va trimite cauza în instanță pentru judecată. După examinarea dovezilor, instanța va decide dacă acuzatul este vinovat, caz în care îl va condamna, sau dacă este nevinovat, caz în care îl va achita.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie

Linkul se deschide într-o fereastră nouă1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

Linkul se deschide într-o fereastră nouă2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

Linkul se deschide într-o fereastră nouă3 - Drepturile pe care le am după proces

Linkul se deschide într-o fereastră nouă4 - Despăgubiri

Linkul se deschide într-o fereastră nouă5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 31/10/2019