Κλείσιμο

Η ΕΚΔΟΣΗ BETA ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Επισκεφθείτε την έκδοση BETA της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και πείτε μας τη γνώμη σας!

 
 

Διαδρομή πλοήγησης

  • Αρχική σελίδα
  • ...
  • Δικαιωματα των θυματων αξιοποινων πραξεων στο πλαισιο ποινικων διαδικασιων

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Δικαιωματα των θυματων αξιοποινων πραξεων στο πλαισιο ποινικων διαδικασιων - Ουγγαρία


Θεωρείστε θύμα εγκλήματος εφόσον υποστείτε ζημία από πράξη που είναι έγκλημα σύμφωνα με το ουγγρικό δίκαιο, για παράδειγμα αν τραυματιστείτε ή αν η περιουσία σας καταστραφεί ή κλαπεί. Σύμφωνα με το ουγγρικό δίκαιο, ως θύμα εγκλήματος έχετε διάφορα δικαιώματα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δικαστική διαδικασία (δίκη). Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας από την ανακριτική αρχή, τον εισαγγελέα ή το δικαστήριο, αναλόγως σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία.

Στην Ουγγαρία η ποινική διαδικασία ξεκινά με την έρευνα. Την έρευνα συνήθως διεξάγει η αστυνομία υπό την επίβλεψη της εισαγγελίας. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, είτε ο εισαγγελέας αποφασίζει να ασκήσει ποινική δίωξη και η υπόθεση οδηγείται στα δικαστήρια, είτε η υπόθεση τίθεται στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων ή επειδή δεν συντρέχουν ή έχουν εξαλειφθεί οι όροι του αξιοποίνου.

Αν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο, το δικαστήριο θα εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που συνελέγησαν και θα αποφανθεί εάν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή όχι. Στις ποινικές διαδικασίες στην Ουγγαρία (με εξαίρεση ορισμένες διαδικασίες) το δικαστήριο μπορεί να προβεί στη διεξαγωγή αποδείξεων απευθείας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οπότε μπορεί να κληθείτε στην ακροαματική διαδικασία και να εξεταστείτε ως μάρτυρας. Εάν κριθεί ένοχος, ο κατηγορούμενος θα καταδικαστεί και του επιβληθεί ποινή. Εάν κριθεί αθώος, θα απαλλαγεί των κατηγοριών.

Για τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο1 - Τα δικαιώματα που έχω ως θύμα αξιόποινης πράξης

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο2 - Η καταγγελία της αξιόποινης πράξης και τα δικαιώματά μου κατά την ανάκριση ή τη δίκη

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο3 - Τα δικαιώματά μου μετά τη δίκη

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο4 - Αποζημίωση

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο5 - Τα δικαιώματά μου για στήριξη και βοήθεια


Την έκδοση αυτής της σελίδας στην εθνική γλώσσα διαχειρίζεται το εκάστοτε κράτος μέλος. Οι μεταφράσεις έχουν γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι τυχόν αλλαγές που επιφέρει η αρμόδια εθνική αρχή στο πρωτότυπο ενδέχεται να μην έχουν περιληφθεί ακόμα στις μεταφράσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη όσον αφορά τις πληροφορίες ή τα στοιχεία που περιλαμβάνονται ή για τα οποία γίνεται λόγος στο παρόν έγγραφο. Βλ. την ανακοίνωση νομικού περιεχομένου για τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στο κράτος μέλος που είναι αρμόδιο για την παρούσα σελίδα.
Τα κράτη μέλη που είναι αρμόδια για τη διαχείριση ιστοσελίδων με εθνικό περιεχόμενο προβαίνουν αυτή τη στιγμή στην επικαιροποίηση μέρους του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου για να το προσαρμόσουν στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν στο περιεχόμενο του ιστοτόπου δεν λαμβάνεται ακόμη υπόψη η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόκειται για ακούσιο σφάλμα και θα γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις.

Τελευταία επικαιροποίηση: 21/01/2019