Κλείσιμο

Η ΕΚΔΟΣΗ BETA ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Επισκεφθείτε την έκδοση BETA της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και πείτε μας τη γνώμη σας!

 
 

Διαδρομή πλοήγησης

  • Αρχική σελίδα
  • ...
  • Δικαιωματα των θυματων αξιοποινων πραξεων στο πλαισιο ποινικων διαδικασιων

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Δικαιωματα των θυματων αξιοποινων πραξεων στο πλαισιο ποινικων διαδικασιων - Λουξεµβούργο


Θεωρείστε θύμα εγκληματικής πράξης αν έχετε υποστεί ζημία, π.χ. τραυματιστήκατε ή η ιδιοκτησία σας υπέστη βλάβη ή εκλάπη κ.λπ., ως αποτέλεσμα πράξης που αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο. Ως θύμα εγκληματικής πράξης, το δίκαιο σας αναγνωρίζει ορισμένα ατομικά δικαιώματα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη δικαστική διαδικασία (δίκη).

Η ποινική διαδικασία στο Λουξεμβούργο αποτελείται από δύο στάδια: την ανάκριση και τη δίκη. Η ανάκριση διενεργείται συνήθως από την αστυνομία ή/και τον ανακριτή δικαστή. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η υπόθεση εισάγεται στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο αποφασίζει αν θα παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο ή αν θα τη θέσει στο αρχείο.

Αν η υπόθεση παραπεμφθεί στο δικαστήριο, θα διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία προκειμένου να εξεταστεί το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και να κριθεί αν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή όχι. Αν ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος, το δικαστήριο θα τον καταδικάσει και θα επιβάλει ποινή. Αν το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί δεν επαρκεί για να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, το δικαστήριο θα το απαλλάξει.

Για τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο1 - Τα δικαιώματα που έχω ως θύμα αξιόποινης πράξης

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο2 - Η καταγγελία της αξιόποινης πράξης και τα δικαιώματά μου κατά την ανάκριση ή τη δίκη

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο3 - Τα δικαιώματά μου μετά τη δίκη

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο4 - Αποζημίωση

Ο σύνδεσμος ανοίγει σε νέο παράθυρο5 - Τα δικαιώματά μου για στήριξη και βοήθεια


Την έκδοση αυτής της σελίδας στην εθνική γλώσσα διαχειρίζεται το εκάστοτε κράτος μέλος. Οι μεταφράσεις έχουν γίνει από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι τυχόν αλλαγές που επιφέρει η αρμόδια εθνική αρχή στο πρωτότυπο ενδέχεται να μην έχουν περιληφθεί ακόμα στις μεταφράσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη όσον αφορά τις πληροφορίες ή τα στοιχεία που περιλαμβάνονται ή για τα οποία γίνεται λόγος στο παρόν έγγραφο. Βλ. την ανακοίνωση νομικού περιεχομένου για τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στο κράτος μέλος που είναι αρμόδιο για την παρούσα σελίδα.

Τελευταία επικαιροποίηση: 08/11/2018