Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Prava žrtava kaznenih djela u kaznenim postupcima - Poljska


Smatrat ćete se žrtvom kaznenog djela ako ste oštećeni djelom koje je kažnjivo prema kaznenom pravu, na primjer ako ste pretrpjeli ozljedu ili vam je imovina oštećena ili ukradena. Kao žrtva kaznenog djela imate određena zakonska prava prije, tijekom i nakon sudskog postupka. Možete dobiti i različite oblike pomoći i potpore, kao i naknadu štete nastale zbog kaznenog djela.

U Poljskoj se kazneni postupak sastoji od prethodne istrage i suđenja. Prethodna se istraga provodi prije suđenja. Njezina je svrha utvrditi činjenice počinjenog kaznenog djela i identificirati počinitelje. Dokaze prikupljaju policija i tužiteljstvo. Bude li prikupljeno dovoljno dokaza, počinitelji će biti optuženi. U suprotnom će predmet biti odbačen. Sud će ispitati optužnicu tužiteljstva.

Tijekom suđenja sud ispituje prikupljene dokaze i utvrđuje je li optuženik kriv. Bude li optuženik proglašen krivim po optužnici, bit će kažnjen u skladu sa zakonom. U suprotnom će biti oslobođen svih optužbi.

Kliknite na poveznice u nastavku kako biste pronašli informacije koje trebate:

Poveznica se otvara u novom prozoru1 - Prava koja uživam kao žrtva kaznenog djela

Poveznica se otvara u novom prozoru2 - Prijavljivanje kaznenog djela i moja prava tijekom istražnog ili sudskog postupka

Poveznica se otvara u novom prozoru3 - Moja prava nakon suđenja

Poveznica se otvara u novom prozoru4 - Naknada

Poveznica se otvara u novom prozoru5 - Moja prava na potporu i pomoć


Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Posljednji put ažurirano: 20/11/2018