Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

  • Prima pagină
  • ...
  • Drepturile victimelor criminalității în cadrul procedurilor penale

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Drepturile victimelor criminalității în cadrul procedurilor penale - Polonia


Sunteți considerat victima unei infracțiuni dacă ați suferit prejudicii ca urmare a unei infracțiuni care se pedepsește în temeiul dreptului penal; de exemplu, în cazul în care ați fost vătămat sau vi s-au deteriorat ori furat bunuri. Ca victimă a unei infracțiuni aveți anumite drepturi atât în timpul, cât și după încheierea procedurii penale. Puteți, de asemenea, să beneficiați de diverse forme de asistență și să primiți despăgubiri pentru daunele provocate de infracțiune.

În Polonia, procedura penală are două etape: efectuarea unei anchete preliminare și derularea procesului în instanță. Ancheta preliminară este efectuată înainte de un eventual proces. Scopul este de a stabili faptele și de a identifica autorii infracțiunii comise. Poliția și organele de urmărire penală adună probe. În cazul în care elementele de probă colectate sunt suficiente, împotriva autorilor vor fi formulate acuzații. În caz contrar, cazul va fi închis. Acuzațiile aduse de procuror vor fi examinate de instanță.

În cursul judecății, instanța va examina elementele de probă adunate pentru a stabili dacă acuzatul este vinovat. În cazul în care acesta este găsit vinovat de acuzările care i se aduc, va fi condamnat la pedeapsa prevăzută de lege. În caz contrar, acesta va fi achitat.

Faceți clic pe link-urile de mai jos pentru a găsi informațiile de care aveți nevoie:

Linkul se deschide într-o fereastră nouă1 - Drepturile pe care le am dacă am fost victima unei infracțiuni

Linkul se deschide într-o fereastră nouă2 - Denunțarea unei infracțiuni și drepturile mele pe parcursul cercetării sau al procesului

Linkul se deschide într-o fereastră nouă3 - Drepturile pe care le am după proces

Linkul se deschide într-o fereastră nouă4 - Despăgubiri

Linkul se deschide într-o fereastră nouă5 - Drepturile pe care le am în materie de sprijin și asistență


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 20/11/2018