Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Rikoksen uhrin oikeudet oikeudenkäynnissä - Romania

Tämän sivun teksti on konekäännös, eikä sen laatua voida taata.

Konekäännöksen arvioitu laatutaso: Heikko

Onko käännös mielestäsi hyödyllinen?


Rikoksen uhri katsotaan rikoksen uhriksi, jos hän on kärsinyt fyysisestä, henkisestä tai aineellisesta vahingosta sellaisen rikoksen johdosta, joka on voimassa olevan kansallisen lainsäädännön mukaan rikos. Rikoksen seurauksena kuolleen henkilön perheenjäseniä, jotka ovat kärsineet vahinkoa kyseisen henkilön kuoleman johdosta, on pidettävä rikoksen uhreina.

Rikoksen uhrilla on tiettyjä oikeuksia ennen rikosoikeudellista menettelyä, sen aikana ja sen jälkeen.

Rikosoikeudellisen menettelyn ensimmäiset kaksi vaihetta ovat rikostutkinta ja oikeudenkäynti (menettely). Tutkinnan aikana tutkintaviranomaiset tekevät tapausta koskevia tutkimuksia syyttäjän alaisuudessa ja pyrkivät löytämään rikoksentekijään liittyviä todisteita. Kun kaikki tiedot ja todisteet on kerätty, poliisi lähettää aineiston syyttäjälle. Tämän jälkeen tapausta käsittelevä syyttäjä analysoi aineiston ja päättää, edetäänkö seuraavaan vaiheeseen eli oikeudenkäyntiin vai lopetetaanko tapauksen käsittely.

Tuomioistuimessa tuomareiden kokoonpano tarkastelee tosiseikkoja ja kuulee asianosaisia syyllisyyden selvittämiseksi. Kun syyllisyys on todettu, rikoksentekijälle annetaan tuomio. Jos tuomioistuin katsoo, ettei syytetty ole syyllinen, tämä vapautetaan.

Napsauta alla olevia linkkejä löytääksesi tarvittavat tiedot:

Linkki avautuu uuteen ikkunaan1 – Rikoksen uhrin oikeudet

Linkki avautuu uuteen ikkunaan2 – Rikosilmoituksen tekeminen ja rikoksen uhrin oikeudet rikostutkinnassa tai oikeudenkäynnissä

Linkki avautuu uuteen ikkunaan3 – Rikoksen uhrin oikeudet oikeudenkäynnin jälkeen

Linkki avautuu uuteen ikkunaan4 – Korvaukset

Linkki avautuu uuteen ikkunaan5 – Rikoksen uhrin oikeus tukeen ja apuun


Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.

Päivitetty viimeksi: 04/10/2019