Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Comunicarea / notificarea actelor

Informații de la nivel național și formulare online referitoare la Regulamentul nr. 1393/2007


Informații generale

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegulamentul (CE) nr. 1393/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului privind notificarea sau comunicarea în statele membre a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă sau comercială (notificarea sau comunicarea actelor), prin care se abrogă Regulamentul (CE) nr.1348/2000 al Consiliului, vizează îmbunătăţirea şi accelerarea procedurii de transmitere între statele membre a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă sau comercială.

Regulamentul este aplicabil în toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv în Danemarca, ţară care a şi-a confirmat intenţia de a pune în aplicare prevederile Regulamentului cu ajutorul unei Linkul se deschide într-o fereastră nouădeclaraţii bazate pe un acord paralel încheiat cu Comunitatea Europeană.

Regulamentul prevede diferite modalităţi de transmitere şi comunicare a actelor: transmitere prin intermediul autorităţilor de origine şi de destinaţie, transmitere pe cale consulară sau diplomatică, prin intermediul serviciilor de curierat sau prin remitere.

Autorităţile de origine sunt competente pentru transmiterea actelor judiciare sau extrajudiciare ce urmează să fie notificate sau comunicate într-un alt stat membru. Autorităţile de destinaţie sunt competente să primească acte judiciare sau extrajudiciare din alt stat membru. Organismul central răspunde de furnizarea informaţiilor către autorităţile de origine şi de soluţionarea eventualelor dificultăţi care poate apărea pe parcursul transmiterii actelor în scopul notificării sau comunicării.

Regulamentul prevede şapte formulare tip.

Portalul european e-Justiție vă oferă informații despre aplicarea regulamentului și un instrument, ușor de utilizat, pentru completarea formularelor.

Pentru informații detaliate de la nivel național, selectați drapelul țării care vă interesează.

Linkuri relevante

Linkul se deschide într-o fereastră nouăAcord între Comunitatea Europeană şi Regatul Danemarcei privind notificarea şi comunicarea actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă şi comercială

Linkul se deschide într-o fereastră nouăConvenţia de la Haga din 15 noiembrie 1965 privind comunicarea în străinătate a actelor judiciare şi extrajudiciare în materie civilă şi comercială

Linkul se deschide într-o fereastră nouăVersiunea ARHIVATĂ a vechiului site ATLASUL judiciar european (închis la 30 septembrie 2017)


GĂSIREA INSTANŢELOR/AUTORITĂȚILOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Comunicarea actelor


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.
Comisia actualizează conținutul acestui site, pentru a reflecta retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 06/10/2020