Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Kis értékű követelések

A 861/2007/EK rendelettel kapcsolatos nemzeti tájékoztatás és online formanyomtatványok


Általános információk

A kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről szóló, A link új ablakot nyit meg861/2007/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet célja a határokon átnyúló, 5000 eurót meg nem haladó követelésekkel kapcsolatos polgári és kereskedelmi ügyek elbírálásának egyszerűsítése és felgyorsítása.

A rendelet Dánia kivételével az Európai Unió minden tagállamában alkalmazandó.

A kis értékű követelések eljárását egységesített formanyomtatványok segítségével folytatják le. Az eljárást írásban kell lefolytatni, kivéve, ha a bíróság szükségesnek tartja a tárgyalást.

Tárgyalások lefolytatására telekonferencia vagy videokonferencia formájában van lehetőség, feltéve, hogy a bíróság rendelkezik az ehhez szükséges eszközökkel.

A rendelet továbbá az elbírálás felgyorsítása érdekében meghatározza a felek és a bíróság számára rendelkezésre álló határidőket.

A rendelet négy egységesített formanyomtatványról rendelkezik.

Az európai igazságügyi portál tájékoztatást nyújt a rendelet alkalmazásáról, valamint a számítógépen kitölthető és kinyomtatható formanyomtatványokról.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Kapcsolódó link

A link új ablakot nyit megARCHÍV Európai Igazságügyi Atlasz (a webhely 2017. szeptember 30-án megszűnt)


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK/HATÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Határokon átnyúló európai eljárások – Kis értékű követelések


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 07/10/2020