menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Cereri cu valoare redusă


Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegulamentul nr. 861/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 iulie 2007 de stabilire a unei proceduri europene cu privire la cererile cu valoare redusă are ca obiectiv îmbunătăţirea şi simplificarea procedurilor în materie civilă şi comercială, atunci când valoarea creanţei nu depăşeşte 2000 de euro.

Regulamentul se aplică în toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepţia Danemarcei.

Procedura cu privire la cererile cu valoare redusă implică utilizarea unor formulare tip. Este o procedură scrisă, cu excepţia cazurilor în care instanţa consideră că sunt necesare audieri.

De asemenea, regulamentul stabileşte şi termene limită pentru părţi şi pentru instanţă, în vederea accelerării soluţionării litigiilor.

Regulamentul prevede patru formulare tip.

Portalul european e-Justiție vă oferă informații despre aplicarea regulamentului și un instrument, ușor de utilizat, pentru completarea formularelor.

Pentru a obține informații cu privire la notificările efectuate de statele membre, vă rugăm să selectați unul dintre steagurile din partea dreaptă a ecranului.


GĂSIREA INSTANŢELOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Proceduri transfrontaliere europene - Cereri cu valoare redusă


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.

Ultima actualizare: 11/04/2017