Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • ...
  • A kis értékű követelések eljárásához szükséges formanyomtatványok

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A kis értékű követelések eljárásához szükséges formanyomtatványokA kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről szóló, A link új ablakot nyit meg2007. július 11-i 861/2007/EU tanácsi rendelet célja az 5 000 EUR-t meg nem haladó követelésekkel kapcsolatos polgári és kereskedelmi ügyekkel kapcsolatos eljárások egyszerűsítése és felgyorsítása.

A rendelet Dánia kivételével az Európai Unió minden tagállamában alkalmazandó.

A kis értékű követelések eljárását egységesített formanyomtatványok segítségével folytatják le. Az eljárást írásban kell lefolytatni, kivéve, ha a bíróság szükségesnek tartja a tárgyalást.

A rendelet továbbá az elbírálás felgyorsítása érdekében meghatározza a felek és a bíróság számára rendelkezésre álló határidőket.

A rendelet szerinti négy formanyomtatvány alább található. Pillanatnyilag szerkeszthető PDF formátumban állnak rendelkezésre (a számítógépen kitölthetők, majd kinyomtathatók):

„A” Formanyomtatvány - KeresetlevélPDF(155 KB)hu

„B” Formanyomtatvány - Felszólítás a bíróság részéről a keresetlevél kiegészítésére és/vagy kijavításáraPDF(71 KB)hu

„C” Formanyomtatvány - Válasz-formanyomtatványPDF(67 KB)hu

„D” Formanyomtatvány - Tanúsítvány a kis értékű követelések európai eljárásában hozott ítéletrőlPDF(68 KB)hu

Az online kitölthető (dinamikus) formanyomtatványok hamarosan elérhetők lesznek.

Kapcsolódó link

Felhívjuk figyelmét, hogy az útmutató nem tükrözi a 2017. július 14-től alkalmazandó változásokat. Továbbra is hasznos információkat és magyarázatokat tartalmaz, de a kitöltés során kérjük, a kis értékű követelések európai eljárásának bevezetéséről szóló 861/2007/EU rendelet módosított változatát vegye figyelembe.

Gyakorlati útmutató a kis értékű követelések európai eljárásának alkalmazásáhozPDF(1299 Kb)hu


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 16/08/2017