Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Spori majhne vrednosti – obrazciNamen Povezava se odpre v novem oknuUredbe (ES) št. 861/2007 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. julija 2007 o uvedbi evropskega postopka v sporih majhne vrednosti je izboljšanje in poenostavitev postopkov v civilnih in gospodarskih zadevah, v katerih vrednost zahtevka ne presega 5 000 EUR.

Uredba se uporablja v vseh državah članicah Evropske unije razen na Danskem.

Postopek v sporih majhne vrednosti temelji na uporabi standardnih obrazcev. Postopek je pisni, razen če sodišče meni, da je potrebna glavna obravnava.

V Uredbi so prav tako določeni roki za stranke in sodišče, da se pospeši reševanje sodnih sporov.

Spodaj so na voljo štirje standardni obrazci, ki jih določa Uredba. Trenutno so v uredljivi obliki PDF (izpolnite jih lahko na svojem računalniku in natisnete):

Obrazec A - Obrazec zahtevkaPDF(152 KB)sl

Obrazec B - Poziv s strani sodišča k dopolnitvi in/ali popravku obrazca zahtevkaPDF(67 KB)sl

Obrazec C - Obrazec za odgovorePDF(65 KB)sl

Obrazec D - Potrdilo v zvezi s sodbo v evropskem postopku v sporih majhne vrednostiPDF(64 KB)sl

Spletni (dinamični) obrazci bodo kmalu na voljo.

Sorodna povezava

Prosimo, upoštevajte, da vodnik ne odraža sprememb, ki se uporabljajo od 14. julija 2017. Še vedno zagotavlja koristne informacije in pojasnila, vendar ob branju upoštevajte spremembo Uredbe (ES) št. 861/2007 o uvedbi evropskega postopka v sporih majhne vrednosti.

Praktični vodnik za v sporih majhne vrednostiPDF(1291 Kb)sl


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 16/08/2017