Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Instanţe specializate - Anglia şi Ţara Galilor

Țara se află în proces de tranziție către retragerea din UE.

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini engleză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

 

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Această pagină vă oferă informații privind unele dintre instanțele specializate din Anglia și Țara Galilor, inclusiv tribunalele.


Instanțe administrative

Ca urmare a recentelor schimbări din Regatul Unit, s-a instituit un nou sistem unificat al tribunalelor. Informații detaliate cu privire la tribunale sunt publicate pe site-ul internet al Linkul se deschide într-o fereastră nouăServiciului Majestății Sale pentru curți și tribunale (Her Majesty's Courts and Tribunals service). Tribunalul de primă instanță (First-tier tribunal)

Tribunalul de primă instanță (First-tier tribunal) este un tribunal cu competență generală. Principala sa funcție este de a soluționa căi de atac introduse împotriva hotărârilor administrative în domenii care sunt de competența sa. În unele cauze, are jurisdicție pe întreg teritoriul Regatului Unit. În prezent, Tribunalul de primă instanță are șase camere:

 • Camera pentru drepturi sociale (Social Entitlement Chamber);
 • Camera pentru sănătate, educație și asistență socială (Health, Education and Social Care Chamber);
 • Camera pentru pensii de război și compensații acordate forțelor armate (War Pensions and Armed Forces Compensation Chamber);
 • Camera Fiscală (Tax Chamber);
 • Camera generală de reglementare (General Regulatory Chamber);
 • Camera pentru imigrație și azil (Immigration and Asylum Chamber).

În curând se va înființa și o a șaptea cameră, cu competențe în materie de proprietăți funciare și locuințe (Land Property and Housing Chamber).

Tribunalul superior (Upper tribunal)

Tribunalul superior (Upper tribunal) a fost instituit pentru a soluționa căile de atac introduse împotriva hotărârilor Tribunalului de primă instanță. Are jurisdicție pe întreg teritoriul Regatului Unit și este, de asemenea, împărțit în camere. Tribunalul superior are și atribuții de audiere a procedurilor de control jurisdicțional care îi sunt transferate de Înalta Curte (High Court). În prezent, acesta are patru camere, și anume:

 • Camera pentru căi de atac administrative (Administrative Appeals Chamber)
 • Camera funciară (Lands Chamber);
 • Camera fiscală (Tax and Chancery Chamber);
 • Camera pentru imigrație și azil (Immigration and Asylum Chamber).

Tribunalul pentru litigii în materie de dreptul muncii și Tribunalul pentru soluționarea căilor de atac în materie de dreptul muncii (Employment and Employment Appeal tribunals)

Deși Tribunalul pentru litigii în materie de dreptul muncii și Tribunalul pentru soluționarea căilor de atac în materie de dreptul muncii (Employment Tribunal and Employment Appeal Tribunal) sunt jurisdicții specializate distincte, acestea au legături foarte strânse cu Tribunalul de primă instanță (First-tier) și cu Tribunalul superior (Upper Tribunal).

În general, procedura în fața tribunalelor tinde să fie mai puțin formală decât cea din alte instanțe. Printre membrii tribunalelor se pot afla specialiști sau experți din alte domenii decât cel juridic, cum ar fi medici și persoane fără pregătire juridică , deși președintele are aproape întotdeauna o pregătire juridică.

În Anglia și în Țara Galilor, Curtea Administrativă (Administrative Court) are competență în materie de drept administrativ în întreg teritoriul Angliei și al Țării Galilor, precum și competență de supraveghere asupra curților și a tribunalelor inferioare.

Instanțe specializate

În Anglia și în Țara Galilor există mai multe instanțe specializate:

 • Coroners' Courts: un medic legist (uneori împreună cu un juriu) investighează cauzele deceselor violente, nenaturale și care ridică suspiciuni sau ale deceselor subite în cazul cărora motivele sunt necunoscute;
 • Court of Protection: ia decizii privind proprietatea și afacerile, asistența medicală și bunăstarea personală a adulților (și a copiilor, într-un număr limitat de cazuri), cărora le lipsește capacitatea. Instanța are, de asemenea, autoritatea de a emite declarații cu privire la capacitatea unei persoane de a lua anumite decizii. Aceasta este o instanță de înregistrare (court of record) superioară și poate să stabilească precedente;
 • Curțile Marțiale (Courts Martial) soluționează cauze de drept militar introduse împotriva membrilor forțelor armate;
 • Instanțele ecleziastice (Ecclesiastical Courts) soluționează cauze legate de Biserica Anglicană și dreptul ecleziastic.

Linkuri conexe

Linkul se deschide într-o fereastră nouăServiciul Majestății Sale pentru curți și tribunale (Her Majesty's Courts and Tribunals service)


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 12/06/2017