Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Instanţe specializate - Ţările de Jos

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini olandeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

 

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Această secțiune vă oferă informații privind organizarea instanțelor specializate din Țările de Jos.


Instanțele administrative

Instanțele administrative din Țările de Jos sunt:

  • Tribunalul regional (Rechtbank): prima instanță pentru toate cauzele administrative.
  • Curtea de Apel (Gerechtshof): curtea de apel pentru cauzele în materie fiscală
  • Curtea Supremă (Hoge Raad): curtea supremă pentru cauzele în materie fiscală
  • Tribunalul Central de Apel (Centrale Raad van Beroep): tribunal de apel (și final)  pentru cauzele în materie de asigurări sociale
  • Tribunalul de Apel în Materie Comercială și Industrială (College van Beroep voor het bedrijfsleven): tribunal de apel (și final)  pentru cauzele administrative social-economice
  • Secția Administrativă Jurisdicțională a Consiliului de Stat (Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State): tribunal de apel (și final)  pentru toate cauzele administrative în care nu s-au pronunțat hotărâri judecătorești de către alte instanțe de apel.

Baze de date juridice

Se pot găsi informații pe site-ul dedicat Linkul se deschide într-o fereastră nouăsistemului judiciar din Țările de Jos.

Linkuri relevante

Linkul se deschide într-o fereastră nouăCorpul Magistraților și Curtea Supremă din Țările de Jos


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 11/01/2017