Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Instanţe specializate - Suedia

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.

Kvaliteta ovog prijevoda ocijenjena je kao: nepouzdana

Smatrate li ovaj prijevod korisnim?

Găsiți informații despre organizarea instanțelor specializate din Suedia.


Instanțele specializate

Există o serie de instanțe specializate care se ocupă de litigii în diferite domenii de specializare.

  • Linkul se deschide într-o fereastră nouăInstanța muncii se ocupă de conflictele de muncă. În cazul unui litigiu de muncă, orice litigiu referitor la relația dintre angajator și angajat este luat în considerare. Instanța muncii este, în mod normal, prima și singura instanță competentă în ceea ce privește conflictele de muncă. Cu toate acestea, anumite tipuri de conflicte de muncă sunt examinate mai întâi de tribunalul districtual, a cărui hotărâre poate fi contestată la Tribunalul pentru Litigii de Muncă, iar apoi devine o a doua și ultima instanță.
  • InstanțaLinkul se deschide într-o fereastră nouă de piață se ocupă, printre altele, de litigiile în temeiul Legii concurenței și al Legii privind comercializarea.
  • Linkul se deschide într-o fereastră nouăCurtea de Apel pentru Brevete judecă căile de atac împotriva hotărârilor Oficiului pentru Brevete și Înregistrări privind brevetele, mărcile, desenele și modelele etc. Decizia Curții de soluționare a contestațiilor în materie de brevete este atacată în fațaLinkul se deschide într-o fereastră nouă Curții Supreme Administrative.

Proceduri înLinkul se deschide într-o fereastră nouă fața instanțelor funciare și de mediu, cum ar fi autorizații pentru operațiuni cu apă și operații periculoase pentru mediu, aspecte legate de protecția sănătății, conservarea naturii, colectarea gunoaielor, zonele poluate și deșeurile periculoase, daunele legate de mediu și problemele legate de compensare, chestiunile legate de construcții, demolări și autorizații de teren în temeiul Legii privind amenajarea și construcția clădirii, arendate pe șantier, căile de atac în materie de urbanism, servituțile de utilizare a terenurilor, servituțile de utilizare și exproprierea. Există cinci instanțe de judecată în domeniul solului și al mediului, care sunt instanțe speciale la instanțele districtuale din Nacka, Vänersborg, Växjö, Umeå și Östersund. Căile de atac împotriva hotărârilor și deciziilor instanțelor landurilor și ale instanțelor de mediu pot fi depuse la Curtea de Apel Svea, care face parte din Curtea de Apel Svea. Căile de atac în cauze introduse la un Tribunal și la un tribunal de mediu și care au făcut obiectul unor căi de atac audiate de Curtea de Apel a landului și a mediului pot fi introduse la Curtea Supremă.

Instanțele maritime se ocupă de cauze în temeiul Codului maritim suedez (1994: 1009). Există șapte instanțe maritime și fac parte din instanțele districtuale din Luletå, Sundsvall, Stockholm, Kalmar, Malmö, Göteborg și Värmland.

Deciziile luate deLinkul se deschide într-o fereastră nouă instanțele privind migrația, luate de Consiliul pentru migrație în ceea ce privește cetățenii străini și problemele cetățenilor. Instanțele judecătorești în domeniul migrației sunt instanțe speciale în fața instanțelor din Malmö, Göteborg și Stockholm și Luleå. Căile de atac împotriva hotărârilor și deciziilor instanțelor în materie de migrație pot fi înaintate Curții de Apel pentru migrație, care face parte din Tribunalul Administrativ din Stockholm.

Anumite tipuri de dispute care implică rente, proprietate personală și arendă sunt tratate de către Linkul se deschide într-o fereastră nouă tribunale regionale pentru închiriere și închiriere.Aceasta este un organ cvasijudiciar care are competențe similare instanțelor.

Alte instanțe speciale

În Suedia nu există nicio instanță constituțională sau o altă instanță similară.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 13/09/2019