Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Törvényes kamat - Hollandia

1 Rendelkeznek a tagállamban a törvényes kamatról? Ha igen, miként határozzák meg a törvényes kamatot e tagállamban?

Hollandiában van törvényes kamat. Ez az a kamat, amelyet a hitelező törvényesen követelhet fizetési késedelem esetén.

Különbség van a nem kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat (a polgári törvénykönyv 6:119. cikke) és a kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat (a polgári törvénykönyv 6:119a. cikke) között.

A nem kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat alkalmazandó a magánszemélyekkel vagy fogyasztókkal kötött minden megállapodásra.

A kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat alkalmazandó a vállalkozásokkal és kormányzati szervezetekkel kötött minden megállapodásra.

2 Ha igen, mekkora az összege/mértéke és mi a jogalapja? Ha a törvényes kamatnak különböző mértékei vannak, azokat mely körülmények és feltételek mellett kell alkalmazni?

A nem kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat 2%. A kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos törvényes kamat 8%.

A törvényes kamat változhat.

3 Szükség esetén rendelkezésre áll-e egyéb információ a törvényes kamat számításáról?

4 Van-e ingyenes online hozzáférés a fent említett jogalaphoz?


Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 16/11/2020