Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Todisteiden vastaanottaminen videoneuvottelun avulla

Euroopan oikeudellinen verkosto (siviili- ja kauppaoikeus) on laatinut tietosivuja, joissa esitetään käytännön tietoja säännöistä, menettelyistä ja teknisistä välineistä videoneuvottelujen järjestämiseksi eri EU-maissa sijaitsevien tuomioistuinten välillä.


Neuvoston asetus (EY) Linkki avautuu uuteen ikkunaanN:o 1206/2001 koskee tuomioistuinten välistä yhteistyötä eri EU-maissa todisteiden vastaanottamisessa siviili- ja kauppaoikeudellisissa asioissa. Asetuksella luodaan yleiset ja oikeudelliset puitteet todisteiden vastaanottamiseen toisessa maassa kuin siinä, jossa tuomioistuin sijaitsee. Jokaisella EU-maalla on kuitenkin oma prosessioikeudellinen lainsäädäntönsä tällä alalla, joten menettelyn yksityiskohdat vaihtelevat yhteistyöpyynnön vastaanottavan valtion lainsäädännön mukaan.

Eri EU-maiden oikeusviranomaisten yhteistyön helpottamiseksi ja videoneuvottelujen täysimääräiseksi hyödyntämiseksi todisteiden vastaanottamisessa eri EU-maassa siviili- ja kauppaoikeuden alan Euroopan oikeudellinen verkosto on laatinut tietosivuja, joihin on koottu käytännön tietoa säännöistä, menettelyistä ja teknisistä välineistä eri EU-maissa.

Tietoa kunkin jäsenvaltion oikeusjärjestelmästä saa napsauttamalla kyseisen valtion lippua.


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.

Päivitetty viimeksi: 21/02/2019