Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Bizonyításfelvétel videokonferencia révén

A polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat egy sor tájékoztatót készített, amelyek gyakorlati információkat nyújtanak a különböző uniós tagállami bíróságok közötti videokonferenciák szabályaira, eljárásaira és technikai lehetőségeire vonatkozóan.


A bíróság országától eltérő országban történő bizonyításfelvétel általános jogi keretét az A link új ablakot nyit meg1206/2001/EK tanácsi rendelet adja, ami a polgári és kereskedelmi ügyekben a bizonyításfelvétel tekintetében történő, a tagállamok bíróságai közötti együttműködését fedi le. Ugyanakkor minden uniós tagállam saját eljárásjoggal rendelkezik e területen, így az eljárás részletei az együttműködésre irányuló megkeresést fogadó ország jogszabályaitól függnek.

A különböző uniós tagállamok igazságügyi hatóságai közötti együttműködés megkönnyítése, valamint a másik uniós tagállamban videókonferencia útján történő bizonyításfelvétel teljes körű kihasználása érdekében a polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat (EJN civil) egy sor tájékoztatót állított össze. Ezek gyakorlati információkat tartalmaznak a különböző uniós országok szabályairól, eljárásairól és technikai létesítményeiről.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 18/01/2019