Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Uzimanje u obzir prethodnih osuđujućih presuda - Slovačka


Kaznena evidencija Ureda glavnog javnog tužitelja Slovačke Republike (Register trestov Generálnej Prokuratúry Slovenskej republiky)

Adresa:

Kvetná 13
814 23 Bratislava

Telefon: +421 2 554 25 649, +421 2 208 36 129, +421 2 208 36 133

E-pošta: Poveznica se otvara u novom prozoruregister.trestov@genpro.gov.sk
E-registar: Poveznica se otvara u novom prozoruhttps://www.slovensko.sk/sk/lokator-sluzieb
Internetske stranice: Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.genpro.gov.sk/register-trestov/co-potrebujete-k-ziadosti-o-vypis-odpis--12f3.html

Registar – radno vrijeme

ponedjeljak

8:00 – 12:00

13:00 – 17:00

utorak

7:30 – 12:00

13:00 – 15:00

srijeda

7:30 – 12:00

13:00 – 15:00

četvrtak

7:30 – 12:00

13:00 – 15:00

petak

7:30 – 12:00

13:00 – 15:00

Informacije o podnošenju zahtjeva za izvadak/potvrdu iz kaznene evidencije

Od 1. studenoga 2015. zahtjev za izvadak/potvrdu iz kaznene evidencije moguće je podnijeti samo putem registra kaznene evidencije Ureda glavnog javnog tužitelja Slovačke Republike na adresi Kvetná 13, Bratislava. Zahtjevi se obrađuju odmah i bez zakazivanja termina.

Od 2. srpnja 2016. zahtjev je moguće podnijeti i putem integriranih uslužnih točaka za građane u okviru Slovačke pošte. Zahtjevi se obrađuju odmah i bez zakazivanja termina. Za više podataka o toj usluzi koja se pruža putem integriranih uslužnih točaka za građane u okviru Slovačke pošte vidjeti sljedeću poveznicu: Poveznica se otvara u novom prozoruhttps://www.posta.sk/sluzby/sluzby-statu-na-poste

Izvadak iz kaznene evidencije

Izvadak iz kaznene evidencije sadržava neizbrisane osuđujuće presude koje su izrekli sudovi u Slovačkoj, sudovi drugih država članica EU-a ili sudovi trećih zemalja čije je odluke priznao sud u Slovačkoj i informacije o statusu izvršenja kazni, zaštitnih mjera i odgovarajućih izrečenih ograničenja i obveza, osim ako je s počiniteljem kaznenog djela, u skladu sa sudskom odlukom ili zakonom, potrebno postupati kao s osobom koja nije bila osuđena.

Potvrda iz kaznene evidencije

Potvrda iz kaznene evidencije javna je isprava u kojoj se navode podaci o sljedećem:

  • svim pravomoćnim osuđujućim presudama, uključujući osuđujuće presude koje su izrekli sudovi drugih država članica EU-a ili sudovi trećih zemalja čije je odluke priznao sud u Slovačkoj
  • statusu izvršenja kazne i statusu izvršenja zaštitne mjere
  • osuđujućim presudama, čak i onima koje su izbrisane u skladu sa sudskom odlukom ili zakonom.

Potvrda iz kaznene evidencije sadržava i podatke o sljedećem:

  • pravomoćnim odlukama kojima se uvjetno obustavlja kazneni postupak i koje izdaje sud ili javni tužitelj
  • pravomoćnim odlukama o odobrenju postupka mirenja i obustavi kaznenog postupka koje izdaje sud ili javni tužitelj
  • pravomoćnim osuđujućim presudama protiv državljana Slovačke ili pravomoćnim osuđujućim presudama protiv osobe s prebivalištem u Slovačkoj koje je izrekao sud koji nije sud države članice EU-a, a koje nije priznao sud u Slovačkoj, uz napomenu da ta odluka ne proizvodi pravne učinke u Slovačkoj i da se navodi samo u informativne svrhe.

Svaka neizbrisana osuđujuća presuda koja se navodi u potvrdi iz kaznene evidencije koja se izdaje u skladu s člankom 14. stavcima 2. i 3. Zakona o kaznenoj evidenciji i izmjeni nekih drugih zakona, a koju je izrekao sud neke druge države članice EU-a ili sud zemlje čije odluke sud u Slovačkoj nije priznao, mora sadržavati napomenu da ta odluka ne proizvodi pravne učinke u Slovačkoj i da se navodi samo u informativne svrhe.

Odgovor na zahtjev za informacije iz kaznene evidencije

Ako središnje tijelo neke druge države članice EU-a od Ureda glavnog javnog tužitelja zatraži informacije iz kaznene evidencije koje se odnose na državljanina Slovačke, Ured glavnog javnog tužitelja u roku od deset radnih dana treba dostaviti informacije koje se odnose na sljedeće:

  • pravomoćnu neizbrisanu osuđujuću presudu koju je izrekao sud u Slovačkoj i koja je unesena u kaznenu evidenciju
  • pravomoćnu neizbrisanu osuđujuću presudu koju je izrekao sud neke druge države članice EU-a i koja je ažurirana u skladu s člankom 17. stavkom 4. Zakona o kaznenoj evidenciji i izmjeni nekih drugih zakona
  • pravomoćnu neizbrisanu osuđujuću presudu koju je izrekao sud treće zemlje i koja je dostavljena i unesena u kaznenu evidenciju.

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.

Posljednji put ažurirano: 10/11/2020