Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Korábbi ítéletek figyelembevétele - Szlovákia


A Szlovák Köztársaság Főügyészségének bűnügyi nyilvántartása (Register trestov Generálnej Prokuratúry Slovenskej republiky)

Cím:

Kvetná 13
814 23 Bratislava

Telefon: +421 2 554 25 649, +421 2 208 36 129, +421 2 208 36 133

E-mail: A link új ablakot nyit megregister.trestov@genpro.gov.sk
Elektronikus ügyfélkapu: A link új ablakot nyit meghttps://www.slovensko.sk/sk/lokator-sluzieb
Honlap: A link új ablakot nyit meghttp://www.genpro.gov.sk/register-trestov/co-potrebujete-k-ziadosti-o-vypis-odpis--12f3.html

Hivatal – ügyfélfogadás:

Hétfő

8.00 – 12.00

13.00 – 17.00

Kedd

7.30 – 12.00

13.00 – 15.00

Szerda

7.30 – 12.00

13.00 – 15.00

Csütörtök

7.30 – 12.00

13.00 – 15.00

Péntek

7.30 – 12.00

13.00 – 15.00

A bűnügyi nyilvántartásból származó kivonat/másolat iránti kérelem benyújtására vonatkozó információk

2015. november 1-je óta a bűnügyi nyilvántartásból származó kivonatot/másolatot csak a Szlovák Köztársaság Főügyészségének hivatalánál (Kvetná 13, Bratislava) lehet kérelmezni. A kérelmeket azonnal elbírálják.

2016. július 2. óta a szlovák posta egyablakos szolgáltatási pontjain (CISP) keresztül is be lehet nyújtani a kérelmet. A kérelmeket azonnal elbírálják. A szlovák posta egyablakos szolgáltatási pontjain keresztül elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatos további részletekért lásd: A link új ablakot nyit meghttps://www.posta.sk/sluzby/sluzby-statu-na-poste

Kivonat a bűnügyi nyilvántartásból

A bűnügyi nyilvántartás kivonata tartalmazza a Szlovák Köztársaság bíróságai, más uniós tagállamok bíróságai vagy olyan más államok bíróságai által hozott, nem hatályon kívül helyezett, büntetőjogi felelősséget megállapító ítéleteket, amelyek határozatait a Szlovák Köztársaság bíróságai elismerik, ideértve a büntetések végrehajtásának állására, elrendelt biztosítási intézkedésekre vagy megfelelő korlátozásokra illetve kötelezettségekre vonatkozó információkat is, feltéve, hogy bírósági határozat vagy jogszabály alapján az elkövetőt nem kell úgy tekinteni, mintha nem ítélték volna el.

Másolat a bűnügyi nyilvántartásból

A bűnügyi nyilvántartásból származó másolat olyan közokirat, amely tartalmazza:

  • a büntetőjogi felelősséget megállapító jogerős ítéleteket, ideértve a más uniós tagállamok bíróságai vagy más olyan államok bíróságai által hozott ítéleteket is, amelyek határozatait a Szlovák Köztársaság bírósága elismerte;
  • a büntetés végrehajtásának állását és a biztosítási intézkedés végrehajtásának állását;
  • a büntetőjogi felelősséget megállapító ítéleteket, még akkor is, ha azok bírósági határozat vagy jogszabály alapján törlésre kerültek.

A bűnügyi nyilvántartásból származó másolat emellett információkat tartalmaz az alábbiakra vonatkozóan is:

  • bíróság vagy ügyészség által hozott jogerős határozat a büntetőeljárás feltételes felfüggesztéséről;
  • bíróság vagy ügyészség által hozott jogerős határozat békéltetés jóváhagyásáról és a büntetőeljárás felfüggesztéséről;
  • a Szlovák Köztársaság állampolgára vagy a Szlovák Köztársaságban állandó lakóhellyel rendelkező személy büntetőjogi felelősségét megállapító jogerős ítélet, amelyet olyan állam bírósága hozott, amely nem uniós tagállam, és amelyet a Szlovák Köztársaság bírósága nem ismert el, azzal a megjegyzéssel, hogy ennek a határozatnak nincs joghatása a Szlovák Köztársaságban, és az csak tájékoztatás céljából kerül feltüntetésre.

A bűnügyi nyilvántartásról és egyes törvények módosításáról szóló törvény 14. §-ának (2) és (3) bekezdése alapján kiadott bűnügyi nyilvántartási másolatokon szereplő, más uniós tagállam bírósága vagy más állam bírósága által hozott, nem hatályon kívül helyezett, a Szlovák Köztársaság bírósága által el nem ismert, büntetőjogi felelősséget megállapító ítéleteken fel kell tüntetni, hogy ezeknek a határozatoknak nincs joghatásuk a Szlovák Köztársaságban, és azok csak tájékoztatás céljából kerültek feltüntetésre.

Válaszadás a bűnügyi nyilvántartásból származó információ iránti kérelemre

Ha egy másik uniós tagállam központi hatósága a bűnügyi nyilvántartásból a Szlovák Köztársaság állampolgárára vonatkozóan kér információt a Főügyészségtől, a Főügyészség tíz munkanapon belül tájékoztatást nyújt a következőkről:

  • a Szlovák Köztársaság bírósága által hozott, jogerős, nem hatályon kívül helyezett, büntetőjogi felelősséget megállapító ítélet, amelyet bejegyeztek a bűnügyi nyilvántartásba;
  • másik uniós tagállam bírósága által hozott, a bűnügyi nyilvántartásról és egyéb törvények módosításáról szóló törvény 17. §-ának (4) bekezdése alapján naprakésszé tett, jogerős, nem hatályon kívül helyezett, büntetőjogi felelősséget megállapító ítélet;
  • más államok bíróságai által hozott, nem hatályon kívül helyezett, büntetőjogi felelősséget megállapító ítélet, amelyet a bűnügyi nyilvántartásba bejegyeztek.

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 10/11/2020