Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Bizonyításfelvétel

Ha bírósági eljárást indít, általában kulcsfontosságú, hogy igénye alátámasztására bizonyítékokat nyújtson be a bírósághoz.


Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Polgári eljárásban a bizonyításfelvétel nem korlátozódik egy tagállam határain belülre. Bizonyításfelvételre adott esetben az Ön lakóhelyétől eltérő tagállamban is szükség lehet. Előfordulhat például, hogy másik tagállamban kell tanúkat vagy szakértőket meghallgatni, vagy hogy a bíróságnak egy másik tagállamban bekövetkezett esemény helyszínén kell szemlét tartania. Az Európai Unión belül a polgári és kereskedelmi ügyekben folytatott, határokon átnyúló bizonyításfelvétel tekintetében a tagállamok bíróságai közötti együttműködést a 2001. május 28-i A link új ablakot nyit meg1206/2001/EK rendelet szabályozza.

Kapcsolódó linkek

Bizonyításfelvétel – a tagállami értesítések, valamint az illetékes bíróság(ok)/hatóság(ok) azonosítását segítő keresőeszköz

Bizonyításfelvétel videokonferencia révén

A bizonyításfelvételről szóló rendelet alkalmazásához készített gyakorlati útmutatóPDF(280 Kb)hu

A polgári és kereskedelmi ügyekben bizonyításfelvétel céljából alkalmazott videokonferenciákhoz készített gyakorlati útmutatóPDF(735 Kb)hu


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 21/01/2019