menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Bizonyításfelvétel

Ha bírósági eljárást indít, általában kulcsfontosságú, hogy igénye alátámasztására bizonyítékokat nyújtson be a bírósághoz.


Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Polgári eljárásban a bizonyításfelvétel nem korlátozódik egy tagállam határain belülre. Bizonyításfelvételre adott esetben az Ön lakóhelyétől eltérő tagállamban is szükség lehet. Előfordulhat például, hogy másik tagállamban kell tanúkat vagy szakértőket meghallgatni, vagy hogy a bíróságnak egy másik tagállamban bekövetkezett esemény helyszínén kell szemlét tartania. Az Európai Unión belül a polgári és kereskedelmi ügyekben folytatott, határokon átnyúló bizonyításfelvétel tekintetében a tagállamok bíróságai közötti együttműködést a 2001. május 28-i A link új ablakot nyit meg1206/2001/EK rendelet szabályozza.

Kapcsolódó linkek

Bizonyításfelvétel – a tagállami értesítések, valamint az illetékes bíróság(ok)/hatóság(ok) azonosítását segítő keresőeszköz

Bizonyításfelvétel videokonferencia révén

A bizonyításfelvételről szóló rendelet alkalmazásához készített gyakorlati útmutatóPDF(280 Kb)hu

A polgári és kereskedelmi ügyekben bizonyításfelvétel céljából alkalmazott videokonferenciákhoz készített gyakorlati útmutatóPDF(735 Kb)hu


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 21/01/2019