Close

BETA VERSION OF THE PORTAL IS NOW AVAILABLE!

Visit the BETA version of the European e-Justice Portal and give us feedback of your experience!

 
 

Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Oktatóanyagok


Az európai e-igazságügyi portál az európai igazságügyi képzés fejlesztéséhez hozzájáruló eszközök egyike. A portál – azáltal, hogy hozzáférést biztosít az információhoz és egyéb oktatási anyagokhoz – jelentősen növeli azok számát, akik saját magukat tudják képezni és/vagy képzéseikbe bele tudják építeni az európai jogszabályokat.


Az A link új ablakot nyit megUNESCO nyílt oktatási segédanyagokkal kapcsolatos 2012. évi párizsi nyilatkozatával összhangban az Európai Bizottság a lehető legnagyobb mértékben elő szeretné mozdítani a nyílt oktatási segédanyagok és oktatóprogramok használatát a gyakorló jogászok számára.

Sok olyan referenciaoldal található, amely hasznos forrást nyújt az európai igazságügyi képzésre vonatkozóan helyi, regionális vagy nemzeti szinten. Emellett a szakmaiság szintjéből, illetve a jogszabályokkal foglalkozó jogi szakemberek magas számából adódó konkrét igényekre válaszul a Bizottság is készített képzési anyagokat az európai jogszabályok számos területén.

Ez a példákat is magában foglaló, képzésszolgáltatóknak szóló tanácsadásPDF(651 Kb)hu gyakorlati tippek olyan gyűjteménye, amely valamennyi képzésszolgáltató számára hasznos lehet képzési tevékenységei összeállítása és megszervezése során.

A gyakorló jogászok és/vagy képzésszolgáltatók számára az alábbi témákra vonatkozó képzési anyagok állnak rendelkezésére és használhatók fel:

Általános tudnivalók az uniós jogról

Polgári jog

Büntetőjog

Jogszabályok a szervezett bűnözés elleni küzdelem területén

Emberi jogok

A gyermekek jogai

A megkülönböztetés tilalma

Nemek közötti egyenlőség

Közigazgatási jog

Környezetvédelmi jog

Szellemi tulajdon

Képzési módszertan


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Last update: 08/02/2019