Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Oktatóanyagok


Az európai e-igazságügyi portál az európai igazságügyi képzés fejlesztéséhez hozzájáruló eszközök egyike. A portál – azáltal, hogy hozzáférést biztosít az információhoz és egyéb oktatási anyagokhoz – jelentősen növeli azok számát, akik saját magukat tudják képezni és/vagy képzéseikbe bele tudják építeni az európai jogszabályokat.


Az A link új ablakot nyit megUNESCO nyílt oktatási segédanyagokkal kapcsolatos 2012. évi párizsi nyilatkozatával összhangban az Európai Bizottság a lehető legnagyobb mértékben elő szeretné mozdítani a nyílt oktatási segédanyagok és oktatóprogramok használatát a gyakorló jogászok számára.

Sok olyan referenciaoldal található, amely hasznos forrást nyújt az európai igazságügyi képzésre vonatkozóan helyi, regionális vagy nemzeti szinten. Emellett a szakmaiság szintjéből, illetve a jogszabályokkal foglalkozó jogi szakemberek magas számából adódó konkrét igényekre válaszul a Bizottság is készített képzési anyagokat az európai jogszabályok számos területén.

Ez a példákat is magában foglaló, képzésszolgáltatóknak szóló tanácsadásPDF(651 Kb)hu gyakorlati tippek olyan gyűjteménye, amely valamennyi képzésszolgáltató számára hasznos lehet képzési tevékenységei összeállítása és megszervezése során.

A gyakorló jogászok és/vagy képzésszolgáltatók számára az alábbi témákra vonatkozó képzési anyagok állnak rendelkezésére és használhatók fel:

Általános tudnivalók az uniós jogról

Polgári jog

Büntetőjog

Jogszabályok a szervezett bűnözés elleni küzdelem területén

Emberi jogok

A gyermekek jogai

A megkülönböztetés tilalma

Nemek közötti egyenlőség

Közigazgatási jog

Környezetvédelmi jog

Szellemi tulajdon

Képzési módszertan


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 08/02/2019