Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Opleidingsmateriaal


Het Europese e-justitieportaal is een van de hulpmiddelen voor het ontwikkelen van Europese justitiële opleiding. Door op deze manier toegang te krijgen tot informatie en ander onderwijsmateriaal zijn beduidend meer mensen in staat om door zelfstudie kennis over Europese wetgeving te verwerven en/of Europese wetgeving in trainingssessies te integreren.


Overeenkomstig de De link wordt in een nieuw venster geopend.UNESCO-verklaring betreffende open leermiddelen (OER-verklaring, Parijs, 2012), wil de Europese Commissie zo veel mogelijk doen voor het bevorderen van open leermiddelen en open educatieve programmatuur voor rechtsbeoefenaars.

Er zijn tal van referentiesites met nuttige hulpmiddelen voor Europese justitiële opleiding op lokaal, regionaal en nationaal niveau. De Commissie zelf heeft opleidingsmateriaal geproduceerd op verscheidene terreinen van EU-wetgeving om tegemoet te komen aan specifieke behoeften die voortkomen uit het technische karakter ervan of wegens het grote aantal rechtsbeoefenaars dat ermee te maken heeft.

Dit advies voor aanbieders van leermogelijkhedenPDF(655 Kb)nl is een verzameling van praktische tips met voorbeelden voor alle aanbieders van leermogelijkheden en kan hen helpen wanneer zij hun opleidingsactiviteiten voorbereiden en organiseren.

Over de volgende thema's is voor rechtsbeoefenaars en/of aanbieders van leermogelijkheden gebruiksklaar opleidingsmateriaal beschikbaar:

EU-recht in het algemeen

Burgerlijk recht

Strafrecht

Wetgeving tegen georganiseerde criminaliteit

Mensenrechten

Kinderrechten

Non-discriminatie

Gelijkheid van mannen en vrouwen

Bestuursrecht

Milieuwetgeving

Intellectuele eigendom

Opleidingsmethoden


Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiële standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.
Deze website wordt aangepast in verband met de brexit. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Laatste update: 08/02/2019