Navigation path

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami képzések jogászoknak


A gyakorló jogászok nemzeti képzésének megszervezésére vonatkozó tájékoztatás Az uniós tagállamokban a képzési programok biztosítják a képzések minőségét és terjedelmét.


A bírói kar nemzeti képzési struktúrája

Elsősorban a nemzeti képzési struktúrák nyújtják a bírói kar számára az európai igazságügyi képzést. 17 tagállamban vannak alap- és továbbképzést nyújtó iskolák. A többi tagállamban az igazságügyi minisztérium, az igazságszolgáltatási tanács vagy a bírósági szolgálatok szervezik a képzést.

Bírósági tisztviselők képzése a tagállamokban

Főleg a nemzeti igazságügyi minisztériumok és a bíróságok szerveznek képzéseket a bírósági személyzet részére az uniós tagállamokban. Néhány tagállamban ezt a feladatot az igazságügyi akadémiák vagy olyan igazságügyi struktúrák látják el, mint az igazságszolgáltatási tanácsok és az ügyészségek.

A jogászképzési rendszerek a tagállamokban

Főleg az ügyvédi kamarák, magánpraxisok vagy ügyvédi irodák, képzésszolgáltatók és egyetemek szervezik a jogászok gyakorlati idejét az uniós tagállamokban. Néhány tagállamban ezt a feladatot a fellebbviteli bíróságok és az igazságügyi minisztériumok hajtják végre. A továbbképzések felügyeletét – ahol ilyen létezik – az ügyvédi kamarák biztosítják.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Last update: 24/01/2019