Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Oikeusalan ammattilaisten koulutus EU-maissa


Tietoa jäsenvaltioiden järjestämästä oikeusalan ammattilaisten koulutuksesta. Koulutusjärjestelyt EU-maissa takaavat koulutuksen laadun ja riittävän tarjonnan.


Tuomareiden ja syyttäjien koulutuksesta vastaavat kansalliset oppilaitokset

Päävastuu tuomarien ja syyttäjien koulutuksesta kuuluu kansallisille oppilaitoksille. Alan perus- ja jatkokoulutusta tarjoavia oppilaitoksia on 16 jäsenvaltiossa. Muissa jäsenvaltioissa koulutusta järjestävät oikeusministeriö, tuomarineuvosto tai tuomioistuinlaitos.

Tuomioistuinten muun henkilöstön koulutus jäsenvaltioissa

Useimmissa EU:n jäsenvaltioissa tuomioistuinten henkilöstön koulutustoiminnan järjestämisestä vastaavat jäsenvaltioiden oikeusministeriöt ja tuomioistuimet. Muissa jäsenvaltioissa tätä tehtävää hoitavat oikeusalan akatemiat tai muut oikeudelliset organisaatiot, kuten tuomarineuvostot ja syyttäjänvirastot.

Lakimiesten koulutus jäsenvaltioissa

Lakimiesten harjoitteluun liittyvää koulutusta järjestävät EU:n jäsenvaltioissa useimmiten asianajajayhdistykset sekä yksityiset asianajotoimistot, koulutuksentarjoajat ja yliopistot. Joissakin jäsenvaltioissa tätä tehtävää hoitavat muutoksenhakutuomioistuimet ja oikeusministeriö. Jos jatkokoulutusta on tarjolla, sen valvonta kuuluu asianajajayhdistyksille.


Tätä sivustoa ylläpitää Euroopan komissio. Sivuston tiedot eivät välttämättä edusta Euroopan komission virallista kantaa. Komissio ei ole vastuussa tiedoista, joita esitetään tai joihin viitataan tällä sivustolla. EU:n sivustoihin sovellettavat tekijänoikeussäännöt löytyvät oikeudellisesta huomautuksesta.
Komissio päivittää parhaillaan verkkosivujaan, joiden sisältöön Yhdistyneen kuningaskunnan ero EU:sta vaikuttaa. Kaikki sivut eivät välttämättä ole vielä ajan tasalla, mutta tiedot korjataan aikanaan.

Päivitetty viimeksi: 01/02/2020