Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Izobrazba pravosudnog osoblja na nacionalnoj razini


Informacije o organizaciji nacionalne izobrazbe pravosudnih djelatnika. Kvaliteta i opseg izobrazbe osiguravaju se programima izobrazbe u državama članicama EU-a.


Nacionalni sustavi za izobrazbu sudaca

Nacionalni sustavi za izobrazbu najvažniji su pružatelji europske pravosudne izobrazbe pravosudnih djelatnika. Škole koje pružaju početnu i trajnu izobrazbu postoje u 16 država članica. U ostalim državama izobrazbu organiziraju ministarstva pravosuđa, sudbena vijeća ili sudske službe.

Sustavi izobrazbe sudskog osoblja u državama članicama

Nacionalna ministarstva pravosuđa i sudovi glavni su organizatori izobrazbe sudskog osoblja u državama članicama EU-a. U drugim državama članicama takvu izobrazbu provode pravosudne akademije ili pravosudna tijela kao što su vijeća i uredi tužitelja.

Sustavi za izobrazbu odvjetnika u državama članica

Odvjetničke komore, privatne prakse ili odvjetnička društva, davatelji usluga izobrazbe i sveučilišta glavni su organizatori izobrazbe odvjetnika u državama članicama EU-a. U nekim državama članicama izobrazbu provode žalbeni sudovi i ministarstva pravosuđa. Komora nadzire trajnu izobrazbu tamo gdje je dostupna.


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 01/02/2020