Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami képzések jogászoknak

Legnagyobb méret Nyomtatás

A tagállamokban a gyakorló jogászok számára széles körű képzés áll rendelkezésre. Az ilyen képzések minőségéért és terjedelméért elsősorban a tagállamok felelnek. Az alábbiakban a tagállamok nemzeti képzési rendszerére vonatkozó információkat találják.


A bírói kar nemzeti képzési struktúrája

A jogászképzési rendszerek a tagállamokban

A bírói kar nemzeti képzési struktúrája

Elsősorban a nemzeti képzési struktúrák nyújtják a bírói kar számára az európai igazságügyi képzést. 17 tagállamban vannak alap és továbbképzést nyújtó iskolák. A többi tagállamban az igazságügyi minisztérium, a bírói tanács vagy a bírósági szolgálatok szervezik a képzést.

Az alábbiakban találhatók az uniós tagállamokban működő igazságügyi képzésért felelős struktúrák által nyújtott, rájuk vonatkozó információk:

A tagállamokban zajló alapképzésekre vonatkozó részletesebb információkért kattintson a „Menu for Justice” projekt honlapjára A link új ablakot nyit megitt (az alapképzésre vonatkozó információt az „access to country data set” menüpont alatt találja).

A jogászképzési rendszerek a tagállamokban

E tájékoztatók részletezik az uniós tagállamok jogászképzési rendszereit. Hasznosak lehetnek a nemzeti kamarák számára és segíthetnek összevetni, milyen képzésben részesültek azok a jogászok, akik élni szeretnének egy másik tagállamban való szabad letelepedési jogukkal.

A tájékoztatókat az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) és az EIPA keretein belül működő Bírák és Jogászok Európai Központja készítette az Európai Igazságügyi Képzés kísérleti projekt keretében. További információért kattintson ide.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 22/09/2015