Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Izobraževanje pravnih strokovnjakov na nacionalni ravni


Informacije o organizaciji nacionalnega usposabljanja delavcev v pravni stroki. Z ureditvami usposabljanja v državah EU sta zagotovljena kakovost in obseg usposabljanja.


Nacionalne strukture za izobraževanje pravosodnih delavcev

Nacionalne strukture za izobraževanje so glavni ponudniki evropskega izobraževanja v pravosodju za delavce na tem področju. Šole, ki izvajajo začetno in nadaljnje izobraževanje, obstajajo v 16 državah članicah. V preostalih izobraževanje organizirajo ministrstvo za pravosodje, sodni svet ali sodne službe.

Sistemi usposabljanja sodnega osebja v državah članicah

Nacionalna ministrstva za pravosodje in sodišča so glavni organizatorji izobraževanja za sodno osebje v državah članicah EU. V drugih državah članicah to nalogo opravljajo pravne akademije ali pravosodne strukture, kot so sveti in tožilstva.

Sistemi za izobraževanje odvetnikov v državah članicah

Odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki izobraževanja in univerze so glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo prizivna sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega izobraževanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 01/02/2020