Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Victimele infracţiunilor


În cazul în care ați fost victima unei infracțiuni, dispuneți de o serie de drepturi. Vă puteți exercita aceste drepturi fie prin inițierea de proceduri împotriva autorului infracțiunii (proceduri penale), fie prin acțiuni având ca scop acordarea de despăgubiri, asigurarea protecției și furnizarea de asistență. Aceste drepturi diferă de la un stat membru al Uniunii Europene (UE) la altul.


Victimele infracţiunilor

În ultimii ani, situația victimelor criminalității și protecția drepturilor acestora au beneficiat de o atenție sporită atât la nivelul Uniunii Europene (UE), cât și la nivelul statelor sale membre. Pe această pagină de internet a portalului puteți găsi informații referitoare atât la dreptul UE, cât și la legislația națională a statelor membre.

Vă rugăm să consultați următoarele pagini relevante pentru a găsi mai multe informații cu privire la:


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.

Ultima actualizare: 06/10/2020