Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata angol nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható: bolgárspanyolcsehdánnémetésztgörögfranciahorvátolaszlettmáltaihollandlengyelportugálrománszlovákszlovénfinnsvéd.
Swipe to change

Csőd- és fizetésképtelenségi nyilvántartások

Valamennyi uniós tagállam rendelkezik fizetésképtelenségi- és csődnyilvántartással, ahol Ön információkat találhat. Ezeknek a nyilvántartásoknak az összekötése jelenleg folyamatban van, és egy központi helyről kereshetővé fognak válni.

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

A nyilvántartások fizetésképtelenséggel kapcsolatos információkat rögzítenek, elemeznek és tárolnak és tesznek elérhetővé a nyilvánosság számára, azonban országoktól függően eltérő formában:

  • külön nyilvántartással rendelkező országok – a fizetésképtelenségi eljárás minden szakaszáról és az eljárásban résztvevő felekről tesznek közzé információkat.
  • egyéb nyilvántartásokat használó országok – a helyzet összetettebb. Néhány nyilvántartás csak a vállalkozás nevét és jogállását teszi közzé, a többi az eljárás valamennyi szakaszára vonatkozóan tüntet fel információkat.


Információ a nemzeti nyilvántartásokról

Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Egyablakos keresés

A nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartásokban – bármilyen hivatalos uniós nyelven – történő kereséshez használja az alábbi linket:

  • a fizetésképtelenségi eljárásra vonatkozó információkért és dokumentumokért
  • adósokra vonatkozó dokumentumokért

Keresés a nemzeti nyilvántartásokban

Az ezekben a nyilvántartásokban található információkhoz és dokumentumokhoz való hozzáférésnek ingyenesnek kell lenni.

Jelenleg nem minden uniós ország érhető el ezen a szolgáltatáson keresztül. A helyzetnek 2019 közepére meg kell változnia, ez az a határidő, amelyet a fizetésképtelenségi eljárásokról szóló felülvizsgált rendelet állapított meg a nemzeti fizetésképtelenségi nyilvántartások uniós szintű összekapcsolására az európai igazságügyi portálon keresztül. Ez a jövőben összekapcsolódó rendszer összehangolt módon fog előzetesen meghatározott információkat („kötelező információkat”) tartalmazni a fizetésképtelenségi eljárásokról, függetlenül attól, hogy az EU-ban hol indították meg őket.

Kapcsolódó linkek

Fizetésképtelenség/csőd

Utolsó frissítés: 08/10/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.